Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta szpinakowo-szparagowo-pomidorowa"
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 168
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 100
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 2297
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 168
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 100
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 2297
Składniki
Masło posiekaj z mąką i solą, dodaj jajko, wodę, zagnieć. Schładzaj pół godziny w lodówce. Wyłóż ciastem formę do tarty. Na maśle klarowanym podsmaż pomidorki, dodaj szpinak, przeciśnięty czosnek i ser pleśniowy. Przypraw solą i pieprzem, smaż 10 minut. Szparagi ugotuj.
Białka ubij, dodaj żółtka, ubij. Dodaj starty żółty ser, śmietanę. Wylej na farsz i ciasto. Piecz 40 minut w temperaturze 180° C.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień