Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta szpinakowo-szparagowo-pomidorowa"
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4633
Mus z łososia z pesto, z serii nieudanych wyrobów, z pytaniem: co przypomina?
Odsłon: 238
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 1505
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4633
Mus z łososia z pesto, z serii nieudanych wyrobów, z pytaniem: co przypomina?
Odsłon: 238
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 1505
Składniki
Masło posiekaj z mąką i solą, dodaj jajko, wodę, zagnieć. Schładzaj pół godziny w lodówce. Wyłóż ciastem formę do tarty. Na maśle klarowanym podsmaż pomidorki, dodaj szpinak, przeciśnięty czosnek i ser pleśniowy. Przypraw solą i pieprzem, smaż 10 minut. Szparagi ugotuj.
Białka ubij, dodaj żółtka, ubij. Dodaj starty żółty ser, śmietanę. Wylej na farsz i ciasto. Piecz 40 minut w temperaturze 180° C.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień