Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta szpinakowo-szparagowo-pomidorowa"
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 15154
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8787
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 650
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8287
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 15154
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8787
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 650
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8287
Składniki
Masło posiekaj z mąką i solą, dodaj jajko, wodę, zagnieć. Schładzaj pół godziny w lodówce. Wyłóż ciastem formę do tarty. Na maśle klarowanym podsmaż pomidorki, dodaj szpinak, przeciśnięty czosnek i ser pleśniowy. Przypraw solą i pieprzem, smaż 10 minut. Szparagi ugotuj.
Białka ubij, dodaj żółtka, ubij. Dodaj starty żółty ser, śmietanę. Wylej na farsz i ciasto. Piecz 40 minut w temperaturze 180° C.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień