Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta szpinakowo-szparagowo-pomidorowa"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1826
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1589
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1544
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2053
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1826
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1589
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1544
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2053
Składniki
Masło posiekaj z mąką i solą, dodaj jajko, wodę, zagnieć. Schładzaj pół godziny w lodówce. Wyłóż ciastem formę do tarty. Na maśle klarowanym podsmaż pomidorki, dodaj szpinak, przeciśnięty czosnek i ser pleśniowy. Przypraw solą i pieprzem, smaż 10 minut. Szparagi ugotuj.
Białka ubij, dodaj żółtka, ubij. Dodaj starty żółty ser, śmietanę. Wylej na farsz i ciasto. Piecz 40 minut w temperaturze 180° C.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień