Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z dynią"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1736
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1531
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1493
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1791
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1736
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1531
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1493
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1791
Składniki
Mąkę posiekaj z masłem, dodaj cukier puder, szczyptę soli, śmietanę, żółtko. Zagnieć ciasto. Schłodź.
Spód tortownicy i boki wyłóż ciastem i piecz 15 minut w temp. 180°C. Cebulę i paprykę posiekaj i podsmaż na oleju, dodaj dynię pokrojoną w kostkę. Wymieszaj ze startym serem, solą, pieprzem, śmietaną i jajkami. Przełóż na tartę, przykryj kawałkiem ciasta francuskiego. Piecz 45 minut w 180°C.
Czas: około 1,5 godziny.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień