Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z dynią"
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 72
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 334
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2842
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 72
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 334
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2842
Składniki
Mąkę posiekaj z masłem, dodaj cukier puder, szczyptę soli, śmietanę, żółtko. Zagnieć ciasto. Schłodź.
Spód tortownicy i boki wyłóż ciastem i piecz 15 minut w temp. 180°C. Cebulę i paprykę posiekaj i podsmaż na oleju, dodaj dynię pokrojoną w kostkę. Wymieszaj ze startym serem, solą, pieprzem, śmietaną i jajkami. Przełóż na tartę, przykryj kawałkiem ciasta francuskiego. Piecz 45 minut w 180°C.
Czas: około 1,5 godziny.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień