Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z kapustą kiszoną i porem"
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 986
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 232
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 216
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 41
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 986
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 232
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 216
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 41
Składniki
Ciasto przygotuj wg instrukcji podanej na opakowaniu. Rozwałkuj je na prostokątny placek i wylep natłuszczoną formę (o wymiarach ok. 25x30 cm). Ciasto ponakłuwaj widelcem, przykryj ściereczką i odstaw.
Wędlinę pokrój w kosteczkę. Cebulę obierz, posiekaj. Pory oczyść, bardzo dokładnie opłucz, a następnie pokrój w krążki. Kapustę kiszoną dobrze odciśnij, posiekaj.
W rondlu rozgrzej olej. Zrumień na nim wędlinę. Dodaj cebulę z porami. Smaż ok. 5 min. Dołóż kapustę. Przypraw kminkiem, pieprzem i ew. solą. Mieszając co jakiś czas, smaż 10 min. Masę ostudź i wymieszaj ze śmietaną, zmiksowanymi jajkami, tartą bułką oraz posiekaną natką.
Wszystko przełóż do formy wylepionej ciastem.Wyrównaj wierzch. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. Piecz ok. 35 min. Tartę przestudź, pokrój na porcje. Podawaj np. z kwaśną śmietaną.Źródło: Tina