Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z kapustą kiszoną i porem"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Ciasto przygotuj wg instrukcji podanej na opakowaniu. Rozwałkuj je na prostokątny placek i wylep natłuszczoną formę (o wymiarach ok. 25x30 cm). Ciasto ponakłuwaj widelcem, przykryj ściereczką i odstaw.
Wędlinę pokrój w kosteczkę. Cebulę obierz, posiekaj. Pory oczyść, bardzo dokładnie opłucz, a następnie pokrój w krążki. Kapustę kiszoną dobrze odciśnij, posiekaj.
W rondlu rozgrzej olej. Zrumień na nim wędlinę. Dodaj cebulę z porami. Smaż ok. 5 min. Dołóż kapustę. Przypraw kminkiem, pieprzem i ew. solą. Mieszając co jakiś czas, smaż 10 min. Masę ostudź i wymieszaj ze śmietaną, zmiksowanymi jajkami, tartą bułką oraz posiekaną natką.
Wszystko przełóż do formy wylepionej ciastem.Wyrównaj wierzch. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. Piecz ok. 35 min. Tartę przestudź, pokrój na porcje. Podawaj np. z kwaśną śmietaną.Źródło: Tina