Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z łososiem i cukinią"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
ok. 80 minut
Masło schłodzić, posiekać z przesianą mąką, szczyptą soli, dodać żółtko i śmietanę, zagnieść ciasto, owinąć folią spożywczą, schładzać w lodówce ok. 30 min. Rozwałkować, rozłożyć w formie wysmarowanej oliwą, ponakłuwać widelcem.
Cukinię umyć (nie obierać), pokroić w cienkie plasterki. Rybę umyć, oczyścić ze skóry i ości, podzielić na małe kawałki. Cebulę umyć, obrać, drobno posiekać, zeszklić na łyżce oliwy, dodać cukinię, przesmażyć razem, doprawić solą i pieprzem.
Jajka roztrzepać, wymieszać ze śmietaną i startą mozzarellą, doprawić. Ciasto podpiec na złoto w temp. 200oC. Rozłożyć na wierzchu farsz cukiniowy, kawałki ryby, zalać sosem jajecznym. Zapiekać przez 30 min w temp. 180oC. Posypać koperkiem.Źródło: Twoje Imperium