Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z łososiem i cukinią"
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7507
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2468
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7507
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2468
Składniki
ok. 80 minut
Masło schłodzić, posiekać z przesianą mąką, szczyptą soli, dodać żółtko i śmietanę, zagnieść ciasto, owinąć folią spożywczą, schładzać w lodówce ok. 30 min. Rozwałkować, rozłożyć w formie wysmarowanej oliwą, ponakłuwać widelcem.
Cukinię umyć (nie obierać), pokroić w cienkie plasterki. Rybę umyć, oczyścić ze skóry i ości, podzielić na małe kawałki. Cebulę umyć, obrać, drobno posiekać, zeszklić na łyżce oliwy, dodać cukinię, przesmażyć razem, doprawić solą i pieprzem.
Jajka roztrzepać, wymieszać ze śmietaną i startą mozzarellą, doprawić. Ciasto podpiec na złoto w temp. 200oC. Rozłożyć na wierzchu farsz cukiniowy, kawałki ryby, zalać sosem jajecznym. Zapiekać przez 30 min w temp. 180oC. Posypać koperkiem.Źródło: Twoje Imperium