Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z łososiem i cukinią"
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 738
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424845
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336940
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 738
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424845
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336940
Składniki
ok. 80 minut
Masło schłodzić, posiekać z przesianą mąką, szczyptą soli, dodać żółtko i śmietanę, zagnieść ciasto, owinąć folią spożywczą, schładzać w lodówce ok. 30 min. Rozwałkować, rozłożyć w formie wysmarowanej oliwą, ponakłuwać widelcem.
Cukinię umyć (nie obierać), pokroić w cienkie plasterki. Rybę umyć, oczyścić ze skóry i ości, podzielić na małe kawałki. Cebulę umyć, obrać, drobno posiekać, zeszklić na łyżce oliwy, dodać cukinię, przesmażyć razem, doprawić solą i pieprzem.
Jajka roztrzepać, wymieszać ze śmietaną i startą mozzarellą, doprawić. Ciasto podpiec na złoto w temp. 200oC. Rozłożyć na wierzchu farsz cukiniowy, kawałki ryby, zalać sosem jajecznym. Zapiekać przez 30 min w temp. 180oC. Posypać koperkiem.Źródło: Twoje Imperium