Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z łososiem i szparagami"
Z mąki, żółtka, masła i szczypty soli wyrób ciasto. Wyłóż nim wysmarowaną masłem formę do tarty. Następnie nakłuj widelcem i podpiecz 8 minut w nagrzanym do 180 °C piekarniku.
Szparagi umyj, oczyść i pokrój w cienkie plastry. Śmietanę wymieszaj z jajkiem i startym serem. Dopraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Na podpieczone ciasto ułóż pokrojone szparagi. Całość zalej masą śmietanową i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 20 minut w temp. 180 °C. Tartę podawaj po lekkim ostudzeniu, udekorowaną kawałkami wędzonego łososia.Źródło: Na żywo
Danie dla miłośników makaronu i szparagów:)
Odsłon: 1497
Bardzo szybkie i proste danie. Idealnie nadaje się do zabrania w pudełku do p...
Odsłon: 2123
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 220
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 61
Bardzo smaczna i pożywna sałatka warzywna z dodatkiem wędzonego kurczaka. Opr...
Odsłon: 90
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 62
Bardzo szybkie i proste danie. Idealnie nadaje się do zabrania w pudełku do p...
Odsłon: 2123
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 220
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 61
Bardzo smaczna i pożywna sałatka warzywna z dodatkiem wędzonego kurczaka. Opr...
Odsłon: 90
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 62
Składniki
Z mąki, żółtka, masła i szczypty soli wyrób ciasto. Wyłóż nim wysmarowaną masłem formę do tarty. Następnie nakłuj widelcem i podpiecz 8 minut w nagrzanym do 180 °C piekarniku.
Szparagi umyj, oczyść i pokrój w cienkie plastry. Śmietanę wymieszaj z jajkiem i startym serem. Dopraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Na podpieczone ciasto ułóż pokrojone szparagi. Całość zalej masą śmietanową i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 20 minut w temp. 180 °C. Tartę podawaj po lekkim ostudzeniu, udekorowaną kawałkami wędzonego łososia.Źródło: Na żywo
Przepisy Dania główne
Dania główne
Smażone kurze bioderka, ziemniaki i marynowane ogóreczki.
Dania główne
Klopsiki z piekarnika
Dania główne
Rolady z jajecznicą
Dania główne
Młoda kapusta z mięsem
Smażone kurze bioderka, ziemniaki i marynowane ogóreczki.
Smakowite kawałki kurczaka smażone, podane z ziemniakami polanymi tłuszczem i...
Odsłon: 20
Klopsiki z piekarnika
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 220