Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z łososiem i szparagami"
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 144
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20748
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28263
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4418
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 144
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20748
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28263
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4418
Składniki
Z mąki, żółtka, masła i szczypty soli wyrób ciasto. Wyłóż nim wysmarowaną masłem formę do tarty. Następnie nakłuj widelcem i podpiecz 8 minut w nagrzanym do 180 °C piekarniku.
Szparagi umyj, oczyść i pokrój w cienkie plastry. Śmietanę wymieszaj z jajkiem i startym serem. Dopraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Na podpieczone ciasto ułóż pokrojone szparagi. Całość zalej masą śmietanową i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 20 minut w temp. 180 °C. Tartę podawaj po lekkim ostudzeniu, udekorowaną kawałkami wędzonego łososia.Źródło: Na żywo