Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z łososiem i szparagami"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10198
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2828
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1934
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 742
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10198
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2828
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1934
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 742
Składniki
Z mąki, żółtka, masła i szczypty soli wyrób ciasto. Wyłóż nim wysmarowaną masłem formę do tarty. Następnie nakłuj widelcem i podpiecz 8 minut w nagrzanym do 180 °C piekarniku.
Szparagi umyj, oczyść i pokrój w cienkie plastry. Śmietanę wymieszaj z jajkiem i startym serem. Dopraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Na podpieczone ciasto ułóż pokrojone szparagi. Całość zalej masą śmietanową i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 20 minut w temp. 180 °C. Tartę podawaj po lekkim ostudzeniu, udekorowaną kawałkami wędzonego łososia.Źródło: Na żywo