Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z łososiem i szparagami"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5854
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9684
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 310
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5854
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9684
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 310
Składniki
Z mąki, żółtka, masła i szczypty soli wyrób ciasto. Wyłóż nim wysmarowaną masłem formę do tarty. Następnie nakłuj widelcem i podpiecz 8 minut w nagrzanym do 180 °C piekarniku.
Szparagi umyj, oczyść i pokrój w cienkie plastry. Śmietanę wymieszaj z jajkiem i startym serem. Dopraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Na podpieczone ciasto ułóż pokrojone szparagi. Całość zalej masą śmietanową i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 20 minut w temp. 180 °C. Tartę podawaj po lekkim ostudzeniu, udekorowaną kawałkami wędzonego łososia.Źródło: Na żywo