Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z mięsem mielonym i szpinakiem"
Do przesianej mąki dodaj sól, pokrojony na małe kawałki tłuszcz oraz wodę. Zagnieć jednolite ciasto. Uformuj z niego kulę, owiń folią spożywczą, włóż do lodówki na około 60 min.
Schłodzonym ciastem wylep dno oraz boki formy do tarty. Spód nakłuj w kilku miejscach widelcem. Przykryj papierem do pieczenia, wsyp suchą fasolę. Piecz 15 min w temp. 180°C, usuń papier z obciążeniem i piecz jeszcze 10 min.
Cebulę drobno posiekaj. Szpinak zblanszuj (1-2 min) w osolonym wrzątku. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć cebulę, zeszklij. Dodaj mięso mielone oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszając smaż około 10 min. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Do wystudzonego mięsa dodaj szpinak, wymieszaj.
Ser feta pokrój w kostkę. Do miski wbij jajka, rozmąć trzepaczką. Dodaj śmietankę oraz serek, dokładnie wymieszaj. Na podpieczonym spodzie rozłóż mięso, zalej masą śmietanowo-jajeczną. Na wierzchu rozłóż ser feta. Piecz ok. 30 min w temp. 180°C.
(bez czasu oczekiwania): 40 minut. Porcja: 500 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie
Przepis na pyszne pierogi z mięsem pieczonym. Absolutnie pyszne pierożki z p...
Odsłon: 36044
Można się cieszyć autentycznym smakiem prawdziwego kebaba u siebie! Podpatrzo...
Odsłon: 91
Bardzo smaczna mielonka, idealna wędlinka na kanapki. W połączeniu z plastrem...
Odsłon: 21
Koktajl owocowy gości na naszym stole prawie codziennie. Dziś jego odsłona wa...
Odsłon: 177
Można się cieszyć autentycznym smakiem prawdziwego kebaba u siebie! Podpatrzo...
Odsłon: 91
Bardzo smaczna mielonka, idealna wędlinka na kanapki. W połączeniu z plastrem...
Odsłon: 21
Koktajl owocowy gości na naszym stole prawie codziennie. Dziś jego odsłona wa...
Odsłon: 177
Składniki
Do przesianej mąki dodaj sól, pokrojony na małe kawałki tłuszcz oraz wodę. Zagnieć jednolite ciasto. Uformuj z niego kulę, owiń folią spożywczą, włóż do lodówki na około 60 min.
Schłodzonym ciastem wylep dno oraz boki formy do tarty. Spód nakłuj w kilku miejscach widelcem. Przykryj papierem do pieczenia, wsyp suchą fasolę. Piecz 15 min w temp. 180°C, usuń papier z obciążeniem i piecz jeszcze 10 min.
Cebulę drobno posiekaj. Szpinak zblanszuj (1-2 min) w osolonym wrzątku. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć cebulę, zeszklij. Dodaj mięso mielone oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszając smaż około 10 min. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Do wystudzonego mięsa dodaj szpinak, wymieszaj.
Ser feta pokrój w kostkę. Do miski wbij jajka, rozmąć trzepaczką. Dodaj śmietankę oraz serek, dokładnie wymieszaj. Na podpieczonym spodzie rozłóż mięso, zalej masą śmietanowo-jajeczną. Na wierzchu rozłóż ser feta. Piecz ok. 30 min w temp. 180°C.
(bez czasu oczekiwania): 40 minut. Porcja: 500 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie
Przepisy Dania główne
Dania główne
Mini kebab
Dania główne
Pulpety w sosie pomidorowym
Dania główne
Bigos z młodej kapusty
Dania główne
Ryż z koktajlem truskawkowym
Mini kebab
Można się cieszyć autentycznym smakiem prawdziwego kebaba u siebie! Podpatrzo...
Odsłon: 91
Pulpety w sosie pomidorowym
pulpety w sosie pomidorowym z ryżem zawsze dobre
Odsłon: 106