Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z mięsem mielonym i szpinakiem"
Danie wegetariańskie. Sezon na kukurydzę w pełni.
Odsłon: 1067
Obiadzik na szybko
Odsłon: 78
Obiad bez mięsa? Bez paniki! Może być smacznie, pożywnie i kolorowo. Pieczone...
Odsłon: 2199
Oszukany serniczek:) Zamiast sera zrobiony jest ze śmietany. Ciasto jest łatw...
Odsłon: 185
Obiadzik na szybko
Odsłon: 78
Obiad bez mięsa? Bez paniki! Może być smacznie, pożywnie i kolorowo. Pieczone...
Odsłon: 2199
Oszukany serniczek:) Zamiast sera zrobiony jest ze śmietany. Ciasto jest łatw...
Odsłon: 185
Składniki
Do przesianej mąki dodaj sól, pokrojony na małe kawałki tłuszcz oraz wodę. Zagnieć jednolite ciasto. Uformuj z niego kulę, owiń folią spożywczą, włóż do lodówki na około 60 min.
Schłodzonym ciastem wylep dno oraz boki formy do tarty. Spód nakłuj w kilku miejscach widelcem. Przykryj papierem do pieczenia, wsyp suchą fasolę. Piecz 15 min w temp. 180°C, usuń papier z obciążeniem i piecz jeszcze 10 min.
Cebulę drobno posiekaj. Szpinak zblanszuj (1-2 min) w osolonym wrzątku. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć cebulę, zeszklij. Dodaj mięso mielone oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszając smaż około 10 min. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Do wystudzonego mięsa dodaj szpinak, wymieszaj.
Ser feta pokrój w kostkę. Do miski wbij jajka, rozmąć trzepaczką. Dodaj śmietankę oraz serek, dokładnie wymieszaj. Na podpieczonym spodzie rozłóż mięso, zalej masą śmietanowo-jajeczną. Na wierzchu rozłóż ser feta. Piecz ok. 30 min w temp. 180°C.
(bez czasu oczekiwania): 40 minut. Porcja: 500 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie
Przepisy Dania główne
Dania główne
Obiad- mielone z mizerią i młodymi ziemniakami
Dania główne
Obiad bez mięsa
Dania główne
Chaczapuri
Dania główne
Tarta z cukinią
Obiad- mielone z mizerią i młodymi ziemniakami
Ulubiony obiad wiosenny- prosty i smaczny. Najważniejsze, że błyskawicznie si...
Odsłon: 46
Obiad bez mięsa
Obiad bez mięsa? Bez paniki! Może być smacznie, pożywnie i kolorowo. Pieczone...
Odsłon: 2199