Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z truskawkami"
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 247
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 100
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4559
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 175
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 117
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 247
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 100
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4559
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 175
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 117
Składniki
Mąkę przesiej na blat, dodaj masło, posiekaj nożem. Dodaj żółtko, przesiany cukier puder, sól, zagnieć ciasto. Zawiń je w folię, włóż do lodówki na godzinę.
Formę do tarty wysmaruj masłem. Ciasto rozwałkuj, przenieś do formy, nakłuj widelcem. Piecz 25 minut w temperaturze 180°C. Ugotuj budyń, wystudź, wyłóż na tartę. Wierzch udekoruj truskawkami. Możesz je zalać galaretką. Wstaw do lodówki na 2 godziny.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień