Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z truskawkami"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4961
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419165
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4961
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419165
Składniki
Mąkę przesiej na blat, dodaj masło, posiekaj nożem. Dodaj żółtko, przesiany cukier puder, sól, zagnieć ciasto. Zawiń je w folię, włóż do lodówki na godzinę.
Formę do tarty wysmaruj masłem. Ciasto rozwałkuj, przenieś do formy, nakłuj widelcem. Piecz 25 minut w temperaturze 180°C. Ugotuj budyń, wystudź, wyłóż na tartę. Wierzch udekoruj truskawkami. Możesz je zalać galaretką. Wstaw do lodówki na 2 godziny.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień