Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z truskawkami"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 472
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 472
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Mąkę przesiej na blat, dodaj masło, posiekaj nożem. Dodaj żółtko, przesiany cukier puder, sól, zagnieć ciasto. Zawiń je w folię, włóż do lodówki na godzinę.
Formę do tarty wysmaruj masłem. Ciasto rozwałkuj, przenieś do formy, nakłuj widelcem. Piecz 25 minut w temperaturze 180°C. Ugotuj budyń, wystudź, wyłóż na tartę. Wierzch udekoruj truskawkami. Możesz je zalać galaretką. Wstaw do lodówki na 2 godziny.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień