Do góry

Dania główne Przepis na:

Tartaletki polane sosem

Tartaletki polane sosem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19075

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Tartaletki polane sosem"

Składniki

  • 35 dag mąki
  • 2 łyżki kakao
  • 25 dag masła
  • żółtko
  • 3 łyżki cukru pudru. Krem: 330 ml śmietany 36-proc
  • czekolada gorzka
  • 3 łyżki kakao
  • 2 łyżki skórki pomarańczowej. Sos: 20 dag jagód
  • 2 łyżki soku z czarnej porzeczki
  • 2 łyżki cukru
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Tartaletki polane sosem

Przygotowanie

  1. Ciasto: zagnieć z podanych składników, włóż do zamrażalnika na 30 min. Foremki posmaruj olejem, wylep ciastem. Piecz 20 min w 170 °C.

  2. Krem: czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, przestudź. Śmietanę ubij, wymieszaj z czekoladą, kakao i skórką pomarańczową. Nałóż do tartaletek.

  3. Sos: podgrzewaj, aż cukier się rozpuści, a jagody staną się błyszczące. Schłodź i wylej na krem.

  4. Czas przygotowania 25 min, ilość porcji 8 cena za porcję 1,20 zł.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń