Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tatar na plackach ziemniaczanych"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 866
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5900
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9728
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 866
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5900
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9728
Składniki
ok. 50 minut
Dobrze namoczone wcześniej śledzie osuszyć, pokroić w drobną kostkę. Szalotki obrać, razem z koperkiem i korniszonami posiekać. Z jabłka wyciąć gniazdo nasienne, miąższ (razem ze skórką) pokroić w kosteczkę. Wszystkie rozdrobnione wymieszać w salaterce. Polać olejem i sokiem z cytryny. Posypać solą, pieprzem oraz cukrem. Wymieszać. Wstawić do lodówki na 30 minut.
W tym czasie ziemniaki obrać, umyć, grubo zetrzeć na tarce. Cebulę obrać, drobniutko posiekać i wymieszać z ziemniakami. Wbić jajko, wsypać mąkę, wymieszać masę. Na patelni porcjami rozgrzewać klarowane masło. Nakładać łyżką masę ziemniaczaną, formując cienkie placki. Smażyć je na złoty kolor z obu stron.
Na talerze kłaść po cztery placki ziemniaczane i porcję śledziowego tatara. Danie udekorować koperkiem, cytrynową skórką i plasterkami cytryny.Źródło: Życie na gorąco