Do góry

Dania główne Przepis na:

Tatar ze śledzia z przepiórczym jajkiem

Tatar ze śledzia z przepiórczym jajkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 226 Ocena: 1915

Dodano:

Odsłon: 2

Wypróbowany przepis na "Tatar ze śledzia z przepiórczym jajkiem"

Składniki

  • 1 kg solonych matiasów (filety)
  • 1 czerwona cebula
  • 1 biała cebula
  • 3 korniszony
  • 6 przepiórczych jajek
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżeczki sosu sojowego
  • świeżo zmielony czarny pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Tatar ze śledzia z przepiórczym jajkiem

Przygotowanie

  1. Filety wypłucz w letniej wodzie. Jeśli są bardzo słone, można je namoczyć na noc, zalewając mlekiem. Rybę pokrój w bardzo drobne cząstki. Dodaj oliwę, sos sojowy i pieprz.

  2. Cebulki i korniszony poszatkuj w kosteczkę. Rozdrobnionego śledzia ułóż na warstwie cebuli i korniszonów, na wierzch wbij całe przepiórcze jajko i dopraw pieprzem. Przed podaniem całość należy schłodzić w lodówce – im chłodniejsze danie, tym lepiej.

  3. • 20 minut • dla 6 osób • cena ok. 25 zł

    Źródło: Show

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń