Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tatar ze śledzia z przepiórczym jajkiem"
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2486
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18222
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2486
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18222
Składniki
Filety wypłucz w letniej wodzie. Jeśli są bardzo słone, można je namoczyć na noc, zalewając mlekiem. Rybę pokrój w bardzo drobne cząstki. Dodaj oliwę, sos sojowy i pieprz.
Cebulki i korniszony poszatkuj w kosteczkę. Rozdrobnionego śledzia ułóż na warstwie cebuli i korniszonów, na wierzch wbij całe przepiórcze jajko i dopraw pieprzem. Przed podaniem całość należy schłodzić w lodówce – im chłodniejsze danie, tym lepiej.
• 20 minut • dla 6 osób • cena ok. 25 złŹródło: Show