Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Terrina domowa z kalafiorem"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1301
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5828
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8837
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18458
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1301
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5828
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8837
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18458
Składniki
Sposób przygotowania
Kalafior przeciśnij przez praskę. Fasolkę oczyść i wrzuć na chwilę do wrzącej, osolonej wody. Śmietanę wlej do rondelka i podgrzej ją (nie gotuj), dodaj rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę i majonez. Do kalafiora dodaj startą na tarce marchewkę. Masę dopraw do smaku solą i pieprzem.
Następnie wlej mieszankę śmietanową i wszystko dokładnie połącz. Formę na terrinę wyłóż folią spożywczą. Na dnie rozłóż kalafior wymieszany z marchewką. Dołóż fasolkę. Terrinę wstaw na całą noc do lodówki. Przed podaniem pokrój ją w plastry i podawaj z sosem salsa.Źródło: Na żywo