Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Terrina domowa z kalafiorem"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3802
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3819
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 734
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3802
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3819
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 734
Składniki
Sposób przygotowania
Kalafior przeciśnij przez praskę. Fasolkę oczyść i wrzuć na chwilę do wrzącej, osolonej wody. Śmietanę wlej do rondelka i podgrzej ją (nie gotuj), dodaj rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę i majonez. Do kalafiora dodaj startą na tarce marchewkę. Masę dopraw do smaku solą i pieprzem.
Następnie wlej mieszankę śmietanową i wszystko dokładnie połącz. Formę na terrinę wyłóż folią spożywczą. Na dnie rozłóż kalafior wymieszany z marchewką. Dołóż fasolkę. Terrinę wstaw na całą noc do lodówki. Przed podaniem pokrój ją w plastry i podawaj z sosem salsa.Źródło: Na żywo