Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 133
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 69
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 624
Polecam.
Odsłon: 133
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 69
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 624
Składniki
Usmażyć naleśniki(przepis chyba nie jest potrzebny). Szpinak włożyć do rondelka zalać smietaną i podgrzewać żeby się rozmroził i troche odparował, doprawić dwoma ząbkami roztartego czosnku, solą i pieprzem. Z pomidorów robimy sosik, wrzucamy do garnka i podgrzewamy, doprawiamy 2 ząbkami roztartego czosnku solą i pieprzem, można zmiksować, jeśli jest zbyt kwaśny to proponuję odrobinę śmietany lub szczyptę cukru.
Talerz delikatnie smarujemy olejem i kładziemy pierwszy naleśnik następnie smarujemy szpinakiem i znów naleśnik i tak do skończenia składników., na otatni naleśnik można zetrzeć ser żólty(parmezan lub inny dostępny w domu). Podgrzać chwilkę w piekarniku żeby tort był ciepły.
Kroić jak tort a sos pomidorowy nalać obok torcika.
SMACZNEGO