Do góry

Dania główne Przepis na:

Tort szpinakowy

Tort szpinakowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 3

Dodano:

Odsłon: 886

Pyszniutkie i lekkie na obiadek

Składniki

  • naleśniki, ok 15szt
  • szpinak mrożony rozdrobniony 0,5kg, 1op
  • czosnek, 4ząbki
  • pomidory w puszcze, 2puszki
  • Śmietana kremówka, 200ml
  • sól, łyżeczka
  • pieprz, do smaku
  • bazylia, kilka liści
5-6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Tort szpinakowy

Przygotowanie

  1. Usmażyć naleśniki(przepis chyba nie jest potrzebny). Szpinak włożyć do rondelka zalać smietaną i podgrzewać żeby się rozmroził i troche odparował, doprawić dwoma ząbkami roztartego czosnku, solą i pieprzem. Z pomidorów robimy sosik, wrzucamy do garnka i podgrzewamy, doprawiamy 2 ząbkami roztartego czosnku solą i pieprzem, można zmiksować, jeśli jest zbyt kwaśny to proponuję odrobinę śmietany lub szczyptę cukru.

  2. Talerz delikatnie smarujemy olejem i kładziemy pierwszy naleśnik następnie smarujemy szpinakiem i znów naleśnik i tak do skończenia składników., na otatni naleśnik można zetrzeć ser żólty(parmezan lub inny dostępny w domu). Podgrzać chwilkę w piekarniku żeby tort był ciepły.

  3. Kroić jak tort a sos pomidorowy nalać obok torcika.

  4. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń