Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1849
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14554
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19616
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1849
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14554
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19616
Składniki
Usmażyć naleśniki(przepis chyba nie jest potrzebny). Szpinak włożyć do rondelka zalać smietaną i podgrzewać żeby się rozmroził i troche odparował, doprawić dwoma ząbkami roztartego czosnku, solą i pieprzem. Z pomidorów robimy sosik, wrzucamy do garnka i podgrzewamy, doprawiamy 2 ząbkami roztartego czosnku solą i pieprzem, można zmiksować, jeśli jest zbyt kwaśny to proponuję odrobinę śmietany lub szczyptę cukru.
Talerz delikatnie smarujemy olejem i kładziemy pierwszy naleśnik następnie smarujemy szpinakiem i znów naleśnik i tak do skończenia składników., na otatni naleśnik można zetrzeć ser żólty(parmezan lub inny dostępny w domu). Podgrzać chwilkę w piekarniku żeby tort był ciepły.
Kroić jak tort a sos pomidorowy nalać obok torcika.
SMACZNEGO