Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1893
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3847
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3611
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 423
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1893
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3847
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3611
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 423
Składniki
Usmażyć naleśniki(przepis chyba nie jest potrzebny). Szpinak włożyć do rondelka zalać smietaną i podgrzewać żeby się rozmroził i troche odparował, doprawić dwoma ząbkami roztartego czosnku, solą i pieprzem. Z pomidorów robimy sosik, wrzucamy do garnka i podgrzewamy, doprawiamy 2 ząbkami roztartego czosnku solą i pieprzem, można zmiksować, jeśli jest zbyt kwaśny to proponuję odrobinę śmietany lub szczyptę cukru.
Talerz delikatnie smarujemy olejem i kładziemy pierwszy naleśnik następnie smarujemy szpinakiem i znów naleśnik i tak do skończenia składników., na otatni naleśnik można zetrzeć ser żólty(parmezan lub inny dostępny w domu). Podgrzać chwilkę w piekarniku żeby tort był ciepły.
Kroić jak tort a sos pomidorowy nalać obok torcika.
SMACZNEGO