Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki i prosty obiad? Meksykańska tortilla chili con karne w dwóch wariantach - z parówkami i z kurczakiem. Dziś w wersji z parówkami z braku czasu:)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10705
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10705
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Farsz: Do garnka wlewamy całą zawartość puszki Heinz (chili w sosie pomidorowym) oraz Bonduelle Meksykańskie Chili sin carne, dodajemy kukurydzę konserwową pół puszki (ok 200g), wkrawamy całe opakowanie parówek Sokoliki (5 sztuk), gotujemy pod przykryciem na średnim ogniu ok 5-7 minut. Po zagotowaniu potrawy dodajemy 3/4 szt. średnich ogórków kiszonych (pokrojonych w kostkę) - potrawę należy zamieszać. Do smaku dodajemy przyprawę Chili con carne. * danie można przygotować również z kurczakiem i ulubioną surówką Sos czosnkowy: (porcja do wysmarowania ok 5-6 sztuk placków) 5 stołowych łyżek śmietany 18% wymieszać z 3 stołowymi łyżkami majonezu, wycisnąć 3/4 ząbki czosnku i dodać przyprawy do Gyrosa.
Na rozgrzaną patelnię kładziemy placek tortilli - tylko w celu podgrzania, maksymalnie po minucie z każdej strony aby placek nie zrobił się zbyt twardy - wówczas uniemożliwi nam to złożenie tortilli
Placek smarujemy sosem czosnkowym i dajemy na środek ok 1,5 chochli farszu, całość zawijamy.