Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tortilla z serem pleśniowym i owocami"
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1005
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 239
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 218
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 41
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1005
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 239
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 218
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 41
Składniki
Kremowy serek połącz z serkiem typu lazur i odstaw do lodówki. Jeśli jest taka potrzeba, masę dopraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Tortille podsmaż na rozgrzanej, suchej patelni. Następnie rozłóż każdą na talerzu i dokładnie posmaruj masą serową (nie zostawiaj pustych przestrzeni na brzegach, by po zwinięciu roladki bez problemu się skleiły).
Na połowę tortilli wyłóż owoce i liście sałaty. Na środku ułóż wzdłuż gałązki świeżego koperku (nie musisz ich siekać). Tortillę ciasno zroluj, zaczynając zwijanie od części z owocami. Rulon przekrój lekko na skos i ułóż na talerzu. Udekoruj roszponką i podawaj na zimno.Źródło: Na żywo