Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tortilla z serem pleśniowym i owocami"
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4138
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6501
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5480
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13521
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5297
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4138
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6501
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5480
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13521
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5297
Składniki
Kremowy serek połącz z serkiem typu lazur i odstaw do lodówki. Jeśli jest taka potrzeba, masę dopraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Tortille podsmaż na rozgrzanej, suchej patelni. Następnie rozłóż każdą na talerzu i dokładnie posmaruj masą serową (nie zostawiaj pustych przestrzeni na brzegach, by po zwinięciu roladki bez problemu się skleiły).
Na połowę tortilli wyłóż owoce i liście sałaty. Na środku ułóż wzdłuż gałązki świeżego koperku (nie musisz ich siekać). Tortillę ciasno zroluj, zaczynając zwijanie od części z owocami. Rulon przekrój lekko na skos i ułóż na talerzu. Udekoruj roszponką i podawaj na zimno.Źródło: Na żywo