Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tradycyjne gołąbki"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1296
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 806
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1421
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1296
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 806
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1421
Składniki
Ugotować ryż na półtwardo. Cebule obrać, posiekać w drobną kostkę. Rozgrzać olej, zeszklić cebulę, dodać mięso, przesmażyć na silnym ogniu. Wymieszać z ryżem, dodać sól, pieprz i majeranek.
Kapustę oczyścić, zdjąć brzydkie wierzchnie liście, wyciąć głąb. Zagotować w szerokim rondlu wodę, osolić, włożyć kapustę, zaparzać przez ok. 10 min. Wyjąć, lekko ostudzić i delikatnie zdejmować liście, tak, żeby ich nie porwać.
W liście zawijać farsz, obwiązać nicią. W garnku na dnie ułożyć niewykorzystane liście. Włożyć gołąbki dość ciasno zalać bulionem. Gotować na wolnym ogniu ok. półtorej godziny.
ok. 110 minutŹródło: Twoje Imperium