Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 78
Dodano: 08.05.2012
Odsłon: 12413
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Pomidory na chwilę zanurzyć we wrzątku, schłodzić i zdjąć skórkę. Pokrajać na spore kawałki.
Na patelni rozgrzać oliwę. Wrzucić pokrajaną w krążki cebulę na rozgrzany na patelni tłuszcz. Dodac paprykę pokrajaną w cienkie paski. Smażyć przez 5 minut. Dorzucić bakłażany pokrojone w grubą kostkę oraz pomidory.
Po 2-3 minutach dodać cukinię pokrajaną w plasterki, przeciśnięty czosnek, liście laurowe i reszte przypraw. Podawać z bagietką.
Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

gochna55 12 kwietnia 2018Zgłoś do usunięcia
Moje jedno z ulubionych dań. Ale dopiero od ubiegłego roku wiem jak naprawdę smakuje i jak się robi ratatouille. Jadłam i dostałam przepis od mieszkanki Marsylii - tylko jedno - to danie robi się 4 godziny! A smak, tego nie da się opisać.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Pinka92 21 grudnia 2014Zgłoś do usunięcia
Wygląda rewelacyjnie ! :)8 Kto głosował? | Odpowiedz