Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tradycyjny bogracz"
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4615
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12456
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5691
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7071
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4615
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12456
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5691
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7071
Składniki
1. Warzywa oczyszczam, opłukuję, kroję w kostkę. Cebule przesmażam na oleju. Mięso myję, tnę w kostkę, również przesmażam na oleju. Dodaję cebulę, chwilę duszę. przekładam do garnka, zalewam gorącą wodą (1,5 l). Dodaję przyprawy i gotuję ok. 60 min. Na patelni rozgrzewam 2 łyżki oleju, smażę na nim pozostałe warzywa (poza ziemniakami) i przekładam do garnka. Dodaję też koncentrat pomidorowy i obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy mięso jest już prawie miękkie, dokładam ziemniaki i gotuję 10 min.
Do miski wsypuję mąkę, dodaję jajko, sól i 3 łyżki wody. Miksuję. Malutkim strumieniem wlewam ciasto do gotującej się zupy. Gotuję 2 min. Ew. doprawiam, wsypuję natkę.Źródło: Tina