Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tradycyjny bogracz"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12394
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13300
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5639
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12394
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13300
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5639
Składniki
1. Warzywa oczyszczam, opłukuję, kroję w kostkę. Cebule przesmażam na oleju. Mięso myję, tnę w kostkę, również przesmażam na oleju. Dodaję cebulę, chwilę duszę. przekładam do garnka, zalewam gorącą wodą (1,5 l). Dodaję przyprawy i gotuję ok. 60 min. Na patelni rozgrzewam 2 łyżki oleju, smażę na nim pozostałe warzywa (poza ziemniakami) i przekładam do garnka. Dodaję też koncentrat pomidorowy i obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy mięso jest już prawie miękkie, dokładam ziemniaki i gotuję 10 min.
Do miski wsypuję mąkę, dodaję jajko, sól i 3 łyżki wody. Miksuję. Malutkim strumieniem wlewam ciasto do gotującej się zupy. Gotuję 2 min. Ew. doprawiam, wsypuję natkę.Źródło: Tina