Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tradycyjny bogracz"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 967
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1991
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 465
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 967
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1991
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 465
Składniki
1. Warzywa oczyszczam, opłukuję, kroję w kostkę. Cebule przesmażam na oleju. Mięso myję, tnę w kostkę, również przesmażam na oleju. Dodaję cebulę, chwilę duszę. przekładam do garnka, zalewam gorącą wodą (1,5 l). Dodaję przyprawy i gotuję ok. 60 min. Na patelni rozgrzewam 2 łyżki oleju, smażę na nim pozostałe warzywa (poza ziemniakami) i przekładam do garnka. Dodaję też koncentrat pomidorowy i obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy mięso jest już prawie miękkie, dokładam ziemniaki i gotuję 10 min.
Do miski wsypuję mąkę, dodaję jajko, sól i 3 łyżki wody. Miksuję. Malutkim strumieniem wlewam ciasto do gotującej się zupy. Gotuję 2 min. Ew. doprawiam, wsypuję natkę.Źródło: Tina