Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tradycyjny bogracz"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27557
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27557
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Składniki
1. Warzywa oczyszczam, opłukuję, kroję w kostkę. Cebule przesmażam na oleju. Mięso myję, tnę w kostkę, również przesmażam na oleju. Dodaję cebulę, chwilę duszę. przekładam do garnka, zalewam gorącą wodą (1,5 l). Dodaję przyprawy i gotuję ok. 60 min. Na patelni rozgrzewam 2 łyżki oleju, smażę na nim pozostałe warzywa (poza ziemniakami) i przekładam do garnka. Dodaję też koncentrat pomidorowy i obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy mięso jest już prawie miękkie, dokładam ziemniaki i gotuję 10 min.
Do miski wsypuję mąkę, dodaję jajko, sól i 3 łyżki wody. Miksuję. Malutkim strumieniem wlewam ciasto do gotującej się zupy. Gotuję 2 min. Ew. doprawiam, wsypuję natkę.Źródło: Tina