Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tradycyjny bogracz"
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 34
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1444
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 290
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3227
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 360
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 34
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1444
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 290
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3227
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 360
Składniki
1. Warzywa oczyszczam, opłukuję, kroję w kostkę. Cebule przesmażam na oleju. Mięso myję, tnę w kostkę, również przesmażam na oleju. Dodaję cebulę, chwilę duszę. przekładam do garnka, zalewam gorącą wodą (1,5 l). Dodaję przyprawy i gotuję ok. 60 min. Na patelni rozgrzewam 2 łyżki oleju, smażę na nim pozostałe warzywa (poza ziemniakami) i przekładam do garnka. Dodaję też koncentrat pomidorowy i obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy mięso jest już prawie miękkie, dokładam ziemniaki i gotuję 10 min.
Do miski wsypuję mąkę, dodaję jajko, sól i 3 łyżki wody. Miksuję. Malutkim strumieniem wlewam ciasto do gotującej się zupy. Gotuję 2 min. Ew. doprawiam, wsypuję natkę.Źródło: Tina