Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Udka gęsi z warzywami"
Pomysł na piątkowy obiad. Kotlety nie wymagają ziemniaków, bo je zawierają w...
Odsłon: 131
Pyszna i pełna warzyw potrawka z parówkami to prosty sposób na sycące danie o...
Odsłon: 251
Szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Pasta z jajek ze szczypiorkiem i sałatk...
Odsłon: 462
Szybki i smaczny obiad
Odsłon: 2536
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 693
Pomysł na piątkowy obiad. Kotlety nie wymagają ziemniaków, bo je zawierają w...
Odsłon: 131
Pyszna i pełna warzyw potrawka z parówkami to prosty sposób na sycące danie o...
Odsłon: 251
Szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Pasta z jajek ze szczypiorkiem i sałatk...
Odsłon: 462
Szybki i smaczny obiad
Odsłon: 2536
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 693
Składniki
Udka umyć, osuszyć, oczyścić, skórę ponacinać nożem – delikatnie, by nie uszkodzić mięsa, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem roztartym z solą i majerankiem, odstawić na noc do lodówki.
Zamarynowane udka obsmażyć na patelni na kilku łyżkach oleju.
Warzywa oczyścić, marchew pokroić w krążki, cebulę w talarki. Kapustę drobno posiekać, a pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Brytfankę wysmarować olejem, rozłożyć warzywa, udka, podlać bulionem, zamknąć pokrywę, piec ok. 4 godz. w temp. 150oC. Przed podaniem posypać posiekaną natką.
Po dwóch godzinach pieczenia obróć brytfanką o 180o. To da ci gwarancję, że mięso jest równomiernie upieczone.
ok. 260 minutŹródło: Twoje Imperium