Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Udka kurczaka w soczystym boczku, z farszem"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3966
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415470
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2567
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3966
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415470
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2567
Składniki
Podudzia luzuję z kości. Mieszam marynaty, nacieram nią mięso i odstawiam na ok. 30 min.
Farsz: suszone pomidory siekam, mieszam z serkiem, dodaję sok z cytryny, doprawiam solą, pieprzem, mieszam.
Każde podudzie wypełniam farszem, owijam plastrem boczku i układam w naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym olejem. Piekę 30-40 min w temp. 180°C.
Sprawdzą się i na obiad, i na przyjęcia jako ciepła przekąska. Krystyna Kołodziejska z KomorowaŹródło: Kobieta i życie