Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Udka kurczaka w soczystym boczku, z farszem"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456942
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1260
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2128
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 520
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456942
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1260
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2128
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 520
Składniki
Podudzia luzuję z kości. Mieszam marynaty, nacieram nią mięso i odstawiam na ok. 30 min.
Farsz: suszone pomidory siekam, mieszam z serkiem, dodaję sok z cytryny, doprawiam solą, pieprzem, mieszam.
Każde podudzie wypełniam farszem, owijam plastrem boczku i układam w naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym olejem. Piekę 30-40 min w temp. 180°C.
Sprawdzą się i na obiad, i na przyjęcia jako ciepła przekąska. Krystyna Kołodziejska z KomorowaŹródło: Kobieta i życie