Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Udka kurczaka w soczystym boczku, z farszem"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2150
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421400
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2062
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2150
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421400
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2062
Składniki
Podudzia luzuję z kości. Mieszam marynaty, nacieram nią mięso i odstawiam na ok. 30 min.
Farsz: suszone pomidory siekam, mieszam z serkiem, dodaję sok z cytryny, doprawiam solą, pieprzem, mieszam.
Każde podudzie wypełniam farszem, owijam plastrem boczku i układam w naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym olejem. Piekę 30-40 min w temp. 180°C.
Sprawdzą się i na obiad, i na przyjęcia jako ciepła przekąska. Krystyna Kołodziejska z KomorowaŹródło: Kobieta i życie