Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Udka kurczaka w soczystym boczku, z farszem"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118553
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8572
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3159
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2369
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118553
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8572
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3159
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2369
Składniki
Podudzia luzuję z kości. Mieszam marynaty, nacieram nią mięso i odstawiam na ok. 30 min.
Farsz: suszone pomidory siekam, mieszam z serkiem, dodaję sok z cytryny, doprawiam solą, pieprzem, mieszam.
Każde podudzie wypełniam farszem, owijam plastrem boczku i układam w naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym olejem. Piekę 30-40 min w temp. 180°C.
Sprawdzą się i na obiad, i na przyjęcia jako ciepła przekąska. Krystyna Kołodziejska z KomorowaŹródło: Kobieta i życie