Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym daniu bazę stanowią udka kurczaka, ale całego smaku nadaje marchewka z cebulką. Tak przygotowane udka są kruchutkie, a jednocześnie wilgotne. Marchewka smakuje wyjątkowo. To danie w połączeniu z surówką z kiszonej kapusty i ryżem lub ziemniakami smakuje wyśmienicie. Naprawdę gorąco Polecam! ;)
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35755
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2682
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 470
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 639
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1034
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 140
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35755
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2682
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 470
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 639
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1034
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 140
Składniki
Udka posyp przyprawą do kurczaka, dodaj czosnek pokrojony w plasterki i skrop olejem. Marchewkę pokrój w plasterki, cebulę w ćwierć plasterki i posyp Kucharkiem.
Udka podsmaż na patelni z olejem. Przełóż do naczynia żaroodpornego.
Na pozostałym tłuszczu podsmaż warzywa do momentu zeszklenia się cebulki. Przełóż podsmażone warzywa do naczynia żaroodpornego tak, aby większa ich część znajdowała się pod udkami.
Naczynie żaroodporne przykryj i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 C na ok. 50 minut. !! Smacznego !! ;)