Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym daniu bazę stanowią udka kurczaka, ale całego smaku nadaje marchewka z cebulką. Tak przygotowane udka są kruchutkie, a jednocześnie wilgotne. Marchewka smakuje wyjątkowo. To danie w połączeniu z surówką z kiszonej kapusty i ryżem lub ziemniakami smakuje wyśmienicie. Naprawdę gorąco Polecam! ;)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10673
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4795
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9103
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10673
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4795
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9103
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
Udka posyp przyprawą do kurczaka, dodaj czosnek pokrojony w plasterki i skrop olejem. Marchewkę pokrój w plasterki, cebulę w ćwierć plasterki i posyp Kucharkiem.
Udka podsmaż na patelni z olejem. Przełóż do naczynia żaroodpornego.
Na pozostałym tłuszczu podsmaż warzywa do momentu zeszklenia się cebulki. Przełóż podsmażone warzywa do naczynia żaroodpornego tak, aby większa ich część znajdowała się pod udkami.
Naczynie żaroodporne przykryj i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 C na ok. 50 minut. !! Smacznego !! ;)