Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym daniu bazę stanowią udka kurczaka, ale całego smaku nadaje marchewka z cebulką. Tak przygotowane udka są kruchutkie, a jednocześnie wilgotne. Marchewka smakuje wyjątkowo. To danie w połączeniu z surówką z kiszonej kapusty i ryżem lub ziemniakami smakuje wyśmienicie. Naprawdę gorąco Polecam! ;)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4589
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12392
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5685
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7048
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4589
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12392
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5685
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7048
Składniki
Udka posyp przyprawą do kurczaka, dodaj czosnek pokrojony w plasterki i skrop olejem. Marchewkę pokrój w plasterki, cebulę w ćwierć plasterki i posyp Kucharkiem.
Udka podsmaż na patelni z olejem. Przełóż do naczynia żaroodpornego.
Na pozostałym tłuszczu podsmaż warzywa do momentu zeszklenia się cebulki. Przełóż podsmażone warzywa do naczynia żaroodpornego tak, aby większa ich część znajdowała się pod udkami.
Naczynie żaroodporne przykryj i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 C na ok. 50 minut. !! Smacznego !! ;)