Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym daniu bazę stanowią udka kurczaka, ale całego smaku nadaje marchewka z cebulką. Tak przygotowane udka są kruchutkie, a jednocześnie wilgotne. Marchewka smakuje wyjątkowo. To danie w połączeniu z surówką z kiszonej kapusty i ryżem lub ziemniakami smakuje wyśmienicie. Naprawdę gorąco Polecam! ;)
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2807
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3938
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 776
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2807
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3938
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 776
Składniki
Udka posyp przyprawą do kurczaka, dodaj czosnek pokrojony w plasterki i skrop olejem. Marchewkę pokrój w plasterki, cebulę w ćwierć plasterki i posyp Kucharkiem.
Udka podsmaż na patelni z olejem. Przełóż do naczynia żaroodpornego.
Na pozostałym tłuszczu podsmaż warzywa do momentu zeszklenia się cebulki. Przełóż podsmażone warzywa do naczynia żaroodpornego tak, aby większa ich część znajdowała się pod udkami.
Naczynie żaroodporne przykryj i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 C na ok. 50 minut. !! Smacznego !! ;)