Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7471
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2410
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7471
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2410
Składniki
UDKA Z KURCZAKA UMYĆ,OCZYSCIC DOKŁADNIEOSUSZYĆ,NATRZEĆ SOLĄI PIEPRZEM,ROZGRZAĆ OLEJ I OBSMARZYC UDKA ZE WSZYSTKICH STRONNA ZLOTY KOLOR I PRZEŁOŻYĆ DO NACZYNIA ŻAROODPORNEGO,
CEBULĘ OBRAĆ,DROBNO POSIEKAĆ ZESZKLIĆ NA TŁUSZCZUPOOSTAŁYM ZE SMAŻENIAZ KURCZAKA.NASTĘPNIE DODAĆ UMYTY I OSUSZONY RYŻORAZ CURRY I CAŁOŚĆCAŁOŚĆ PRAŻYĆ PRZEZ CHWILĘ.BANANY OBRAĆ POKROJCI W PLASTRY DODAĆ DO RYŻUDOKŁADNIE WYMIESZAĆ.RYŻEM OBŁOŻYĆ RÓWNOMIERNIE UDKA Z KURCZAKA.WSZYSTKO ZALAĆ BULJONEM,PRZYKRYĆ NACZYNIEI WSTAWIĆDO NAGRZANEGO PIEKARNIKADO TEMPERATURY 200STOPNIC ZAPIEKAĆ OKOŁO 40 MINUT ŻYCZĘ SMACZNEGO