Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na niedzielny obiad, niezwykle pachnące i aromatyczne
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10419
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336758
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4307
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423678
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10419
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336758
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4307
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423678
Składniki
Mieszamy paprykę słodką, czosnek granulowany, paprykę ostrą, sól, vegetę, przyprawę meksykańską i tymianek. Posypujemy udka z każdej strony i odstawiamy na noc.
Cebulę kroimy, podsmażamy na oliwie, dodajemy zmiażdżony czosnek, cukier i ketchup. Dusimy aż cebula niemal sie rozgotuje. W zależności od marki ketchupu dodajemy ocet.
Na blaszce układamy udka (blaszkę smarujemy oliwą), smarujemy pomadą z ketchupu i pieczemy około 1,5 godz. W razie potrzeby dolewamy wodę