Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Udka z cytryną. W błyskawicznie działającej marynacie"
Przepis dnia
Pyszne, proste i tanie danie obiadowe, które przygotujecie bez włączania piec...
Odsłon: 421
Przepis dnia
Pyszne, proste i tanie danie obiadowe, które przygotujecie bez włączania piec...
Odsłon: 421
Składniki
Udka umyj, osusz. Przełóż do brytfanki. W garnuszku stop masło, dodaj olej, suszone przyprawy, igiełki rozmarynu, sok z jednej cytryny i 3 posiekane ząbki czosnku. Podsmaż kilkanaście sekund. Zdejmij z ognia, polej kurczaka i natrzyj.
Pozostałe 3 nieobrane ząbki czosnku zgnieć. Połowę cytryny sparz i pokrój na plastry. Razem z czosnkiem wciśnij między udka. Z drugiej połowy cytryny wyciśnij sok na mięso. Oprósz solą i pieprzem. Włóż na kwadrans do lodówki. Następnie piecz do zrumienienia 15 min w temp. 200°C, po czym przykryj folią aluminiową i piecz jeszcze ok. 15 min do miękkości w temp. 180°C.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Dania główne
Dania główne
Czas grillowania.
Dania główne
Grillowana karkówka z ziemniaczkami
Dania główne
Szybki obiad
Dania główne
Naleśniki Ani Starmach
Czas grillowania.
Słoneczna pogoda, ciepłe dni, sprzyjają spędzaniu wolnego czasu na świeżym po...
Odsłon: 43
Grillowana karkówka z ziemniaczkami
Proste w przygotowaniu i pyszne.
Odsłon: 58