Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 96
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 177
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6028
Cześć :-) Dzisiaj podrzucam pyszne krążki paprykowe z mięsem mielonym, jeżeli...
Odsłon: 3408
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17817
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 96
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 177
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6028
Cześć :-) Dzisiaj podrzucam pyszne krążki paprykowe z mięsem mielonym, jeżeli...
Odsłon: 3408
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17817
Składniki
Udka przyprawić - ja użyłam: przyprawy do kurczaka, pieprzu, papryki ostrej, odrobinę maggi. Tak przyprawione udka wstawiłam na noc do lodówki.
Na patelni rozgrzewamy olej / oliwę. Udka obtaczamy w mące i smażymy na rumiano.
W tym samym czasie na osobnej patelni podsmażamy cebulkę pokrojoną w piórka oraz paprykę pokrojoną w kostkę.
Usmażone udka przenosimy na patelnię z cebulką i papryką. Podlewamy wodą. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem około godziny.
Sos zagęszczamy. Gotowe udka podajemy z ryżem lub ziemniakami, dodatki wedle gustu - ja podałam z surówką.
Smacznego! :-)