Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Udka z ryżem i papryką"
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5051
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13598
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5884
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7679
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5051
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13598
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5884
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7679
Składniki
Z udek zdejmij skórę. W „kostce" złam kość tak, aby nadal była połączona ze skórą. Wyjmij pozostałą kość razem z mięsem. Obierz mięso z kości i rozdrobnij blenderem.
Ryż ugotuj, odcedź, ostudź, przełóż do miski. Paprykę oczyść i pokrój. Wsyp do ryżu. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, koncentrat pomidorowy, mięso z udek. Wbij jajka i przypraw farsz. Farszem napełnij skórki z udek. Ułóż je na natłuszczonej blasze, wierzch posyp mieloną papryką oraz szczyptą soli. Piecz około 40 min w temp. 160°C.
Porcje 10 120 min Cena 1,60 zł Kalorie 340 kcalŹródło: Bella Relaks