Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka z ryżem i papryką

Udka z ryżem i papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 450 Ocena: 3819

Dodano:

Odsłon: 6

Przepis wart wypróbowania: "Udka z ryżem i papryką"

Składniki

  • 2 kg udek z kurczaka (pałek)
  • woreczek ryżu
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • strąk czerwonej papryki
  • 2 jajka
  • 2 ząbki czosnku
  • pół łyżki mielonej ostrej papryki
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Udka z ryżem i papryką

Przygotowanie

  1. Z udek zdejmij skórę. W „kostce" złam kość tak, aby nadal była połączona ze skórą. Wyjmij pozostałą kość razem z mięsem. Obierz mięso z kości i rozdrobnij blenderem.

  2. Ryż ugotuj, odcedź, ostudź, przełóż do miski. Paprykę oczyść i pokrój. Wsyp do ryżu. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, koncentrat pomidorowy, mięso z udek. Wbij jajka i przypraw farsz. Farszem napełnij skórki z udek. Ułóż je na natłuszczonej blasze, wierzch posyp mieloną papryką oraz szczyptą soli. Piecz około 40 min w temp. 160°C.

  3. Porcje 10 120 min Cena 1,60 zł Kalorie 340 kcal

    Źródło: Bella Relaks

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń