Do góry

Dania główne Przepis na:

Warzywa z kurczakiem z woka.

Warzywa z kurczakiem z woka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 49

Dodano:

Odsłon: 2039

Zdrowe, proste, poprostu pycha.

Składniki

  • 400 g piersi z kurczaka
  • 1 cukinia
  • 1 brokul
  • 1 zielona papryka
  • 1 czerwona papryka
  • 350-400 g pieczarek
  • 1 wiazka wlosczyzny
  • sloik kielkow sojowych
  • sloik plasterkow bambusa
  • 1 puszka mleka kokosowego
  • 1 opakowanie chinskiego makaronu
  • sol, pieprz do smaku
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Warzywa z kurczakiem z woka.

Przygotowanie

  1. Mieso pokroic w kostke i podsmazyc na 1-2 lyczece masla. Pozostale warzywa pokroic wedlug upodobania, w kostke albo w plastry. Gdy podsmazymy mieso, dodac pokrojonego w krazki pora. Na gorna czesc woka dodajemy marchewke i selera. Dusimy okolo 5 Minut na srednim ogniu.

  2. Marchewke dodajemy na dolna czesc woka. Na gornej dusimy kolejne 5-10 minut papryke.

  3. Z selerem robimy to samo co z marchewka powyzej. Na gore dodajemy brokula. Dusimy kolejne 5-10 Minut.

  4. Papryke dodajemy do dolnej czesci. Na gorna dodajemy brokula, pieczarki, cukinie i dusimy kolejne 5-10 Minut.

  5. Nastepnie dodajemy do dolnej czesci mleko kokosowe i dusimy kolejne 15 Minut.

  6. Warzywa z gornej czesci przekladamy do dolnej. Dodajemy kielki i bambusa i dusimy kolejne 10-15 Minut.

    Nastepnie dodajemy okolo 200 ml wody i opakowanie makaronu chinskiego i dusimy do momentu, az makaron bedzie dobry.

    Doprawiamy do smaku sola,pieprzem ewentualnie slodka papryka.

    Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń