Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i sycące
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424838
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424838
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Składniki
Umyte i nieobrane cukinie pokroić w talarki, a jeśli są większe to każdy talarek podzielić na ćwiartki. Marchewki obrać i pokroić w kosteczkę. Na dużej patelni lub szerokim, ale nie za głębokim rondlu rozgrzać oliwę z jedną łyżką masła. Następnie dodać pokrojone cukinie, marchewkę i groszek. Całość poddusi ok. 5 minut. Następnie wsypać ryż i krótko całość podsmażyć, ciągle mieszając. Stopniowo dolewać gorący bulion, aż ryż wchłonie płyn i będzie gotowy (ok. 15-20 minut). Pod koniec gotowania dodać pieprzu i soli według uznania. Przed podaniem dodać łyżkę masła i parmezan. Zamieszać i natychmiast podawać. Risotto ładnie się prezentuje na talerzu posypanym natką z pietruszki.