Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44597
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181934
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 173
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44597
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181934
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 173
Składniki
Marchew zetrzeć na tarce na dużych oczkach, cebulę pokroić w piórka, paprykę w kostkę. Podsmażyć wszystko na oleju, dodać pomidory, Dusić ok 10 min. Przełożyć do garnka. Wątróbkę obtoczyć w mące i usmażyć na oleju, posypać pieprzem, słodką papryką, dodać ziele angielskie. NIE SOLIĆ. Podsmażoną wątróbkę przełożyć do garnka z warzywami, podlać wodą i dusić pod przykryciem do miękkości. Gdy potrawa będzie miękka posolić i posypać natką pietruszki. Podawać z kaszą prażoną i ugotowaną kiszoną kapustą. Smacznego