Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 793
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2825
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 793
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2825
Składniki
Marchew zetrzeć na tarce na dużych oczkach, cebulę pokroić w piórka, paprykę w kostkę. Podsmażyć wszystko na oleju, dodać pomidory, Dusić ok 10 min. Przełożyć do garnka. Wątróbkę obtoczyć w mące i usmażyć na oleju, posypać pieprzem, słodką papryką, dodać ziele angielskie. NIE SOLIĆ. Podsmażoną wątróbkę przełożyć do garnka z warzywami, podlać wodą i dusić pod przykryciem do miękkości. Gdy potrawa będzie miękka posolić i posypać natką pietruszki. Podawać z kaszą prażoną i ugotowaną kiszoną kapustą. Smacznego