Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8251
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2825
Polecam.
Odsłon: 1467
Polecam.
Odsłon: 432
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8251
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2825
Polecam.
Odsłon: 1467
Polecam.
Odsłon: 432
Składniki
Marchew zetrzeć na tarce na dużych oczkach, cebulę pokroić w piórka, paprykę w kostkę. Podsmażyć wszystko na oleju, dodać pomidory, Dusić ok 10 min. Przełożyć do garnka. Wątróbkę obtoczyć w mące i usmażyć na oleju, posypać pieprzem, słodką papryką, dodać ziele angielskie. NIE SOLIĆ. Podsmażoną wątróbkę przełożyć do garnka z warzywami, podlać wodą i dusić pod przykryciem do miękkości. Gdy potrawa będzie miękka posolić i posypać natką pietruszki. Podawać z kaszą prażoną i ugotowaną kiszoną kapustą. Smacznego