Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wątróbka w różowym sosie"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13275
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2598
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3747
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4770
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13275
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2598
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3747
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4770
Składniki
Cebulę pokrój w plastry, wątróbkę w kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmaż cebulę, zdejmij ją na talerz. Na oleju podsmaż ze wszystkich stron wątróbkę.
Do rondelka wlej jogurt, dodaj słodką paprykę w proszku, mielony imbir, sok wiśniowy, śmietanę, musztardę i przyprawy. Gotuj kilka chwil. Dodaj do sosu wątróbkę, duś kilka chwil. Przypraw.
Ziemniaki umyj, ugotuj ze skórką na parze. Ostudź, przekrój i wydrąż. Miąższ z ziemniaków zmiksuj z masłem, śmietaną. Włóż je do szprycy papierowej tutki i wciśnij do ziemniaczanej skórki. Danie posyp tymiankiem.Źródło: Dobry Tydzień