Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wątróbka w różowym sosie"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 164
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 168
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 164
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 168
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Cebulę pokrój w plastry, wątróbkę w kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmaż cebulę, zdejmij ją na talerz. Na oleju podsmaż ze wszystkich stron wątróbkę.
Do rondelka wlej jogurt, dodaj słodką paprykę w proszku, mielony imbir, sok wiśniowy, śmietanę, musztardę i przyprawy. Gotuj kilka chwil. Dodaj do sosu wątróbkę, duś kilka chwil. Przypraw.
Ziemniaki umyj, ugotuj ze skórką na parze. Ostudź, przekrój i wydrąż. Miąższ z ziemniaków zmiksuj z masłem, śmietaną. Włóż je do szprycy papierowej tutki i wciśnij do ziemniaczanej skórki. Danie posyp tymiankiem.Źródło: Dobry Tydzień