Do góry

Dania główne Przepis na:

Wątróbka z jabłkami

Wątróbka z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 138

Dodano:

Odsłon: 568

Danie to jest ulubioną potrawą mojego synka Leosia:) Podaję je z prażoną kaszą gryczaną, ale świetnie smakuje również z ziemniakami:)

Składniki

  • 0.5 kg wątróbki drobiowej
  • 2 średnie kwaśne jabłka
  • 1 czerwona cebula
  • curry
  • sól
  • olej
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie


  1. Wątróbkę płuczemy pod bieżącą wodą i układamy na talerzu posypując curry. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej i skręcamy temperaturę do minimum. Kładziemy obrane i pokrojone w ćwiartki jabłka. Po kilku minutach dorzucamy pokrojoną we wiórki cebulę, całość przykrywamy i dusimy przez kilka minut. Zdejmujemy patelnię z ognia i przekładamy jej zawartość na osobny talerz. Na patelnie wlewamy trochę oleju i kładziemy wątróbki, które co chwila przewracamy na drugą stronę, na zakończenie posypujemy je szczyptą soli i dodajemy wyjęte uprzednio jabłka i cebulkę. Smakuje wszystkim bez wyjątku:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 13 stycznia 2018 Pyszności, jeszcze z kaszą gryczaną, to już mnie kupiłaś xD
6+ na początek ;)
Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń