Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie to jest ulubioną potrawą mojego synka Leosia:) Podaję je z prażoną kaszą gryczaną, ale świetnie smakuje również z ziemniakami:)
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 770
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5520
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9345
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 184
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 770
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5520
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9345
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 184
Składniki
Wątróbkę płuczemy pod bieżącą wodą i układamy na talerzu posypując curry. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej i skręcamy temperaturę do minimum. Kładziemy obrane i pokrojone w ćwiartki jabłka. Po kilku minutach dorzucamy pokrojoną we wiórki cebulę, całość przykrywamy i dusimy przez kilka minut. Zdejmujemy patelnię z ognia i przekładamy jej zawartość na osobny talerz. Na patelnie wlewamy trochę oleju i kładziemy wątróbki, które co chwila przewracamy na drugą stronę, na zakończenie posypujemy je szczyptą soli i dodajemy wyjęte uprzednio jabłka i cebulkę. Smakuje wszystkim bez wyjątku:)