Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie to jest ulubioną potrawą mojego synka Leosia:) Podaję je z prażoną kaszą gryczaną, ale świetnie smakuje również z ziemniakami:)
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24798
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5955
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 173
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24798
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5955
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 173
Składniki
Wątróbkę płuczemy pod bieżącą wodą i układamy na talerzu posypując curry. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej i skręcamy temperaturę do minimum. Kładziemy obrane i pokrojone w ćwiartki jabłka. Po kilku minutach dorzucamy pokrojoną we wiórki cebulę, całość przykrywamy i dusimy przez kilka minut. Zdejmujemy patelnię z ognia i przekładamy jej zawartość na osobny talerz. Na patelnie wlewamy trochę oleju i kładziemy wątróbki, które co chwila przewracamy na drugą stronę, na zakończenie posypujemy je szczyptą soli i dodajemy wyjęte uprzednio jabłka i cebulkę. Smakuje wszystkim bez wyjątku:)