Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wątróbka z pomarańczami i cebulką"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
porcje. : około 25-30 minut. Smażenie i duszenie: ok. 15 min. Cena dania: ok. 7,50 zł.
Pomarańcze wyszoruj i sparz, zetrzyj 1 łyżeczkę skórki. Kilka kawałków owoców zostaw do dekoracji, z reszty wyciśnij sok (możesz też część owoców pokroić w plastry razem ze skórką).
Na patelni rozgrzej olej, zeszklij na nim pokrojoną w krążki cebulę, następnie cebulę zdejmij, a na patelnię dołóż masło.
Wątróbki umyj, podsmaż, dodaj sok i skórkę z pomarańczy, dołóż ponownie cebulę, podsmaż razem. Na koniec dopraw majerankiem, solą oraz pieprzem, podduś chwilę razem. Wątróbki udekoruj cząstkami (i ewentualnie całymi plasterkami) pomarańczy.Źródło: Świat kobiety