Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wątróbka z pomarańczami i cebulką"
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 455
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 212
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 455
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 212
Przepis dnia
Składniki
porcje. : około 25-30 minut. Smażenie i duszenie: ok. 15 min. Cena dania: ok. 7,50 zł.
Pomarańcze wyszoruj i sparz, zetrzyj 1 łyżeczkę skórki. Kilka kawałków owoców zostaw do dekoracji, z reszty wyciśnij sok (możesz też część owoców pokroić w plastry razem ze skórką).
Na patelni rozgrzej olej, zeszklij na nim pokrojoną w krążki cebulę, następnie cebulę zdejmij, a na patelnię dołóż masło.
Wątróbki umyj, podsmaż, dodaj sok i skórkę z pomarańczy, dołóż ponownie cebulę, podsmaż razem. Na koniec dopraw majerankiem, solą oraz pieprzem, podduś chwilę razem. Wątróbki udekoruj cząstkami (i ewentualnie całymi plasterkami) pomarańczy.Źródło: Świat kobiety