Do góry

Dania główne Przepis na:

Wątróbka z pomarańczami i cebulką

Wątróbka z pomarańczami i cebulką

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28016

Dodano:

Odsłon: 58

Smaczny pomysł na "Wątróbka z pomarańczami i cebulką"

Składniki

  • 2-3 nieduże pomarańcze ?duża cebula ?50 dag wątróbek drobiowych?3 łyżki masła ?olej ?pół łyżeczki majeranku ?sól
  • pieprz do smaku ?jako dodatek: pieczywo lub ryż
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Wątróbka z pomarańczami i cebulką

Przygotowanie

  1. porcje. : około 25-30 minut. Smażenie i duszenie: ok. 15 min. Cena dania: ok. 7,50 zł.

  2. Pomarańcze wyszoruj i sparz, zetrzyj 1 łyżeczkę skórki. Kilka kawałków owoców zostaw do dekoracji, z reszty wyciśnij sok (możesz też część owoców pokroić w plastry razem ze skórką).

  3. Na patelni rozgrzej olej, zeszklij na nim pokrojoną w krążki cebulę, następnie cebulę zdejmij, a na patelnię dołóż masło.

  4. Wątróbki umyj, podsmaż, dodaj sok i skórkę z pomarańczy, dołóż ponownie cebulę, podsmaż razem. Na koniec dopraw majerankiem, solą oraz pieprzem, podduś chwilę razem. Wątróbki udekoruj cząstkami (i ewentualnie całymi plasterkami) pomarańczy.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń