Do góry

Dania główne Przepis na:

Watrobka z warzywami

Watrobka z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 258

Dodano:

Odsłon: 1615

Zupełnie inna wątróbka.

Składniki

  • wątróbka drobiowa, 0,5 kg
  • cebula, 2 średnie
  • pomidor, 2 średnie
  • czosnek, 2 ząbki
  • Natka pietruszki, pól peczka
  • sól, pieprz, masło
1-2 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Watrobka z warzywami

Przygotowanie

  1. wątróbkę pokroić w mniejsze paski, zasmażyć na maśle, pod koniec smażenia posolić i popieprzyć,

  2. Cebulę zeszklić na wolnym ogniu, pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojone w kostkę pomidory, dodać wątróbkę, jeszcze raz posolić do smaku, pod koniec wszystko posypać posiekana pietruszka( ja daje dość duzo, ale to zależy od upodobań)

  3. Podawać z puree ziemniaczanym lub z bułką:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń