Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy zostaje mi rosół zazwyczaj robię ten rarytasik naszej rodziny.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12576
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1425
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13639
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5742
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12576
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1425
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13639
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5742
Składniki
Ziemniaki obrać i pokroić w niewielka kostkę i zalać wodą ( tyle aby przykryło ziemniaczki ). Postawić na gaz. Pokroić kiełbaskę w drobną kostkę i dorzucić do ziemniaków. Najlepiej jeżeli jest dobrze uwędzona i świeża w tedy oddaje najwięcej aromatu. Musze przyznać że mi kiełbaskę przywozi rodzina z okolic Buska Zdroju, sama mieszkam na Śląsku i niestety jeszcze nie spotkałam się z dobrą wiejską kiełbaską. Wracając do tematu. Kiedy ziemniaczki z kiełbasą zaczynają się gotować dolewam bulionu i dodaje majeranku, zostawiam na średnim ogniu aby się troszkę pogotowało. Na oleju podsmażam na złoty kolor drobno posiekaną cebulkę i dodaje do zupy. Pod sam koniec hartuję śmietankę i wlewam do zupy posypując wszystko koperkiem. Można sprawdzić czy potrzebna jest jeszcze Vegeta i pieprz. Życzę smacznego.