Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy zostaje mi rosół zazwyczaj robię ten rarytasik naszej rodziny.
Ziemniaki obrać i pokroić w niewielka kostkę i zalać wodą ( tyle aby przykryło ziemniaczki ). Postawić na gaz. Pokroić kiełbaskę w drobną kostkę i dorzucić do ziemniaków. Najlepiej jeżeli jest dobrze uwędzona i świeża w tedy oddaje najwięcej aromatu. Musze przyznać że mi kiełbaskę przywozi rodzina z okolic Buska Zdroju, sama mieszkam na Śląsku i niestety jeszcze nie spotkałam się z dobrą wiejską kiełbaską. Wracając do tematu. Kiedy ziemniaczki z kiełbasą zaczynają się gotować dolewam bulionu i dodaje majeranku, zostawiam na średnim ogniu aby się troszkę pogotowało. Na oleju podsmażam na złoty kolor drobno posiekaną cebulkę i dodaje do zupy. Pod sam koniec hartuję śmietankę i wlewam do zupy posypując wszystko koperkiem. Można sprawdzić czy potrzebna jest jeszcze Vegeta i pieprz. Życzę smacznego.
Naszła mnie ochota na pierogi, ale nie "ruskie", bo te zostawiam mojej Mamie,...
Odsłon: 15838
Kiełbasa biała, łatwa w zrobieniu, bardzo smaczna, idealna parzona jak i piec...
Odsłon: 3466
Pyszne szybkie i lekkie danie obiadowe naleśniki z białym serem i jabłkami pr...
Odsłon: 12
Pyszne i szybkie danie obiadowe kurczak z dynią, cukinię i pomidorami. Idealn...
Odsłon: 190
Pyszne szybkie i lekkie danie obiadowe naleśniki z białym serem i jabłkami pr...
Odsłon: 12
Pyszne i szybkie danie obiadowe kurczak z dynią, cukinię i pomidorami. Idealn...
Odsłon: 190
Składniki
Ziemniaki obrać i pokroić w niewielka kostkę i zalać wodą ( tyle aby przykryło ziemniaczki ). Postawić na gaz. Pokroić kiełbaskę w drobną kostkę i dorzucić do ziemniaków. Najlepiej jeżeli jest dobrze uwędzona i świeża w tedy oddaje najwięcej aromatu. Musze przyznać że mi kiełbaskę przywozi rodzina z okolic Buska Zdroju, sama mieszkam na Śląsku i niestety jeszcze nie spotkałam się z dobrą wiejską kiełbaską. Wracając do tematu. Kiedy ziemniaczki z kiełbasą zaczynają się gotować dolewam bulionu i dodaje majeranku, zostawiam na średnim ogniu aby się troszkę pogotowało. Na oleju podsmażam na złoty kolor drobno posiekaną cebulkę i dodaje do zupy. Pod sam koniec hartuję śmietankę i wlewam do zupy posypując wszystko koperkiem. Można sprawdzić czy potrzebna jest jeszcze Vegeta i pieprz. Życzę smacznego.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kurczak w rozmarynowym sosie
Dania główne
Chińska patelnia
Dania główne
Naleśniki z serem i jabłkami prażonymi
Dania główne
Kotlety z soczewicy i kaszy
Kurczak w rozmarynowym sosie
Jak można podać delikatne, białe mięso z kurczaka? Przyzwyczailiśmy się przet...
Odsłon: 4
Chińska patelnia
Pyszny aromatyczny ryż z mięsem z udek kurczaka i warzywami
Odsłon: 10