Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy zostaje mi rosół zazwyczaj robię ten rarytasik naszej rodziny.
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 84
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 170
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 437
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 263
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 84
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 170
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 437
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 263
Składniki
Ziemniaki obrać i pokroić w niewielka kostkę i zalać wodą ( tyle aby przykryło ziemniaczki ). Postawić na gaz. Pokroić kiełbaskę w drobną kostkę i dorzucić do ziemniaków. Najlepiej jeżeli jest dobrze uwędzona i świeża w tedy oddaje najwięcej aromatu. Musze przyznać że mi kiełbaskę przywozi rodzina z okolic Buska Zdroju, sama mieszkam na Śląsku i niestety jeszcze nie spotkałam się z dobrą wiejską kiełbaską. Wracając do tematu. Kiedy ziemniaczki z kiełbasą zaczynają się gotować dolewam bulionu i dodaje majeranku, zostawiam na średnim ogniu aby się troszkę pogotowało. Na oleju podsmażam na złoty kolor drobno posiekaną cebulkę i dodaje do zupy. Pod sam koniec hartuję śmietankę i wlewam do zupy posypując wszystko koperkiem. Można sprawdzić czy potrzebna jest jeszcze Vegeta i pieprz. Życzę smacznego.