wegierski kociolek
Składniki
- mieso wolowe na gulasz, 600g
- pieczarki, 40dkg
- FASOLA CZERWONA KONSERWOWA, 1
- groszek konserwowy, 1
- por, 1
- czerwona papryka, 1
- krojone pomidory-puszka, 1
- koncentrat pomidorowy, male opakowanie
- czosnek, 4zabki
- sproszkowana slodka czerwona papryka, 3lyzeczki
- sol.pieprz
- sos Tabasco, 4krople
- lisc laurowy,ziele angielskie.pieprz kolorowy
- Natka pietruszki
- galazka rozmarynu
- bulion, 4szklanki
- ziemniaki, 3
Składniki
- mieso wolowe na gulasz, 600g
- pieczarki, 40dkg
- FASOLA CZERWONA KONSERWOWA, 1
- groszek konserwowy, 1
- por, 1
- czerwona papryka, 1
- krojone pomidory-puszka, 1
- koncentrat pomidorowy, male opakowanie
- czosnek, 4zabki
- sproszkowana slodka czerwona papryka, 3lyzeczki
- sol.pieprz
- sos Tabasco, 4krople
- lisc laurowy,ziele angielskie.pieprz kolorowy
- Natka pietruszki
- galazka rozmarynu
- bulion, 4szklanki
- ziemniaki, 3

Etapy przygotowania
Mieso wolowe podsmazamy z kazdej strony.Wkladamy do garnka i zalewamy bulionem,lisciem laurowym i reszta przypraw.Gotujemy az mieso zmieknie.Dodajemy ziemniaki pokrojone w kostke.Na patelni blanszujemy pieczarki.pora ,czerwona papryke(kroimy w kostke)oraz czosnek.Wrzucamy wszystko do kociolka.Gotyjemy przez 10min.Po tym czasie dodajemy pomidory,fasolke groszek,koncentrat pomidorowy.Doprawiamy sosem tabasco,sola i pieprzem.smacznego;-)
Przepis w Waszym wykonaniu (9)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 104

Sałatka z pieczonym brokułem i innymi warzywami to świetna propozycja dla osó...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Wegańskie
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Przyprawy
- Czosnek
Odsłon: 2177

Fasola po grecku, czyli gigantes plaki, to rodzaj zapiekanki warzywnej. Trady...
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Pomidorowa
- Warzywa
- Fasolka
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
Odsłon: 1038
Ostatnio komentowane przepisy
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 104

Sałatka z pieczonym brokułem i innymi warzywami to świetna propozycja dla osó...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Wegańskie
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Przyprawy
- Czosnek
Odsłon: 2177

Fasola po grecku, czyli gigantes plaki, to rodzaj zapiekanki warzywnej. Trady...
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Pomidorowa
- Warzywa
- Fasolka
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
Odsłon: 1038



Składniki
- mieso wolowe na gulasz, 600g
- pieczarki, 40dkg
- FASOLA CZERWONA KONSERWOWA, 1
- groszek konserwowy, 1
- por, 1
- czerwona papryka, 1
- krojone pomidory-puszka, 1
- koncentrat pomidorowy, male opakowanie
- czosnek, 4zabki
- sproszkowana slodka czerwona papryka, 3lyzeczki
- sol.pieprz
- sos Tabasco, 4krople
- lisc laurowy,ziele angielskie.pieprz kolorowy
- Natka pietruszki
- galazka rozmarynu
- bulion, 4szklanki
- ziemniaki, 3
Mieso wolowe podsmazamy z kazdej strony.Wkladamy do garnka i zalewamy bulionem,lisciem laurowym i reszta przypraw.Gotujemy az mieso zmieknie.Dodajemy ziemniaki pokrojone w kostke.Na patelni blanszujemy pieczarki.pora ,czerwona papryke(kroimy w kostke)oraz czosnek.Wrzucamy wszystko do kociolka.Gotyjemy przez 10min.Po tym czasie dodajemy pomidory,fasolke groszek,koncentrat pomidorowy.Doprawiamy sosem tabasco,sola i pieprzem.smacznego;-)