Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wieniec z szynką oraz cukinią"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 125
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2809
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 125
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2809
Składniki
Przygotuj porcję ciasta na pizzę. Cukinię pokrój w plasterki, a paprykę w kosteczkę. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oliwie. Dołóż resztę warzyw. Smaż je 5 minut. Dopraw solą, pieprzem i tymiankiem.
Kiedy ciasto ładnie wyrośnie, przełóż je na oprószoną mąką stolnicę. Ponownie zagnieć i rozwałkuj, formując prostokąt o wymiarach 30 x 62 cm. Żółty ser i mozzarellę zetrzyj na tarce o dużych otworach.
Placek drożdżowy przykryj plasterkami szynki. Pozostaw wolne brzegi (po ok. 2 cm z każdej strony). Na wędlinę wyłóż podsmażone wcześniej warzywa. Posyp je równomiernie startymi serami. Potem całość ciasno zwiń i uformuj wieniec.
Wieniec przełóż na blachę przykrytą pergaminem. Wierzch posmaruj wodą. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz ok. 35 minut. Przed podaniem udekoruj tymiankiem. Serwuj z sosem ziołowym albo ostrym keczupem.Źródło: Tina