Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wieniec z szynką oraz cukinią"
Przygotuj porcję ciasta na pizzę. Cukinię pokrój w plasterki, a paprykę w kosteczkę. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oliwie. Dołóż resztę warzyw. Smaż je 5 minut. Dopraw solą, pieprzem i tymiankiem.
Kiedy ciasto ładnie wyrośnie, przełóż je na oprószoną mąką stolnicę. Ponownie zagnieć i rozwałkuj, formując prostokąt o wymiarach 30 x 62 cm. Żółty ser i mozzarellę zetrzyj na tarce o dużych otworach.
Placek drożdżowy przykryj plasterkami szynki. Pozostaw wolne brzegi (po ok. 2 cm z każdej strony). Na wędlinę wyłóż podsmażone wcześniej warzywa. Posyp je równomiernie startymi serami. Potem całość ciasno zwiń i uformuj wieniec.
Wieniec przełóż na blachę przykrytą pergaminem. Wierzch posmaruj wodą. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz ok. 35 minut. Przed podaniem udekoruj tymiankiem. Serwuj z sosem ziołowym albo ostrym keczupem.Źródło: Tina
Bardzo smaczna , chrupiąca przekąska, która może również być podana jako przy...
Odsłon: 1836
Przepis dnia
Pyszny i pożywny obiad ze składników, które zazwyczaj znajdziemy w każdej lod...
Odsłon: 2199
Szybkie, proste, a za razem smaczne ciasto bez pieczenia. Ciasto skusi każde...
Odsłon: 326
Zaczął się sezon na świeże owoce, więc jeśli szukasz pysznego i szybkiego des...
Odsłon: 376
Jaki użyć tłuszcz do pieczenia.
Odsłon: 23657
Śledzie w ziołach prowansalskich mają niesamowity smak, są pyszne i bardzo sz...
Odsłon: 101
Przepis dnia
Pyszny i pożywny obiad ze składników, które zazwyczaj znajdziemy w każdej lod...
Odsłon: 2199
Szybkie, proste, a za razem smaczne ciasto bez pieczenia. Ciasto skusi każde...
Odsłon: 326
Zaczął się sezon na świeże owoce, więc jeśli szukasz pysznego i szybkiego des...
Odsłon: 376
Jaki użyć tłuszcz do pieczenia.
Odsłon: 23657
Śledzie w ziołach prowansalskich mają niesamowity smak, są pyszne i bardzo sz...
Odsłon: 101
Składniki
Przygotuj porcję ciasta na pizzę. Cukinię pokrój w plasterki, a paprykę w kosteczkę. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oliwie. Dołóż resztę warzyw. Smaż je 5 minut. Dopraw solą, pieprzem i tymiankiem.
Kiedy ciasto ładnie wyrośnie, przełóż je na oprószoną mąką stolnicę. Ponownie zagnieć i rozwałkuj, formując prostokąt o wymiarach 30 x 62 cm. Żółty ser i mozzarellę zetrzyj na tarce o dużych otworach.
Placek drożdżowy przykryj plasterkami szynki. Pozostaw wolne brzegi (po ok. 2 cm z każdej strony). Na wędlinę wyłóż podsmażone wcześniej warzywa. Posyp je równomiernie startymi serami. Potem całość ciasno zwiń i uformuj wieniec.
Wieniec przełóż na blachę przykrytą pergaminem. Wierzch posmaruj wodą. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz ok. 35 minut. Przed podaniem udekoruj tymiankiem. Serwuj z sosem ziołowym albo ostrym keczupem.Źródło: Tina
Przepisy Dania główne
Dania główne
Krokiety w waflu
Dania główne
Cynamonowe placuszki
Dania główne
Pierogi z truskawkami
Dania główne
Burgery ze szparagami
Krokiety w waflu
Krokiety, które polecam są zrobione z wafli tortowych. Są pyszne i szybkie w...
Odsłon: 22
Cynamonowe placuszki
Pyszne do pracy i szkoły.
Odsłon: 77