Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wiosenna rolada z indyka"
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 445
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2119
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 44
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 24
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 864
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 445
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2119
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 44
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 24
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 864
Składniki
Pierś indyka opłucz, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym, a następnie rozkrój tak, by powstał duży płat. Przykryj go folią spożywczą i lekko rozbij. Oprósz mięso z obu stron solą, pieprzem i mieloną papryką. Odstaw do lodówki na pół godziny.
Biały ser przepuść przez maszynkę do mięsa (lub użyj gotowego twarogu na sernik). Wymieszaj z żółtkami oraz osączoną z zalewy i przepłukaną na sicie kukurydzą. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Cukinię oraz marchewkę obierz, opłucz, pokrój w długie słupki. Masę serową rozsmaruj na przygotowanym płacie mięsa. Ułóż pokrojone w słupki warzywa. Zwiń mięso, formując roladę.
Mięso obwiąż ściśle bawełnianą nitką lub sznurkiem wędliniarskim, ułóż w formie do pieczenia. Skrop olejem. Piecz w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st. 80-90 minut. Przed podaniem pokrój ciepłą roladę w plastry.
czas ok. 100 min; porcja – 450 kcal, cena 3,50 złŹródło: Świat kobiety