Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wiosenny saganek"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1700
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1496
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1479
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1719
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1700
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1496
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1479
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1719
Składniki
Mięso umyj i oczyść z błonek. Włóż do garnka i zalej taką ilością zimnej wody, by przykryła mięso. Zagotuj. Gdy powstaną szumowiny, wyjmij mięso, opłucz pod bieżącą wodą i ponownie zalej podobną ilością zimnej wody. Dodaj pieprz, ziele, listki i szczyptę soli. Gotuj.
Warzywa (bez pomidorów i papryki) oczyść, obierz i pokrój na małe kawałki. Dołóż do mięsa razem z gałązkami zieleniny i dolej 1 szklankę zimnej wody. Gotuj pod przykryciem do miękkości mięsa. Pomidorki i paprykę oczyść, pokrój, dodaj do mięsa i gotuj jeszcze 5 minut.
Wyjmij mięso, warzywa, pieprz, ziele i listki laurowe. Wlej do filiżanki porcję rosołu. Gdy przestygnie, wbij żółtko i wymieszaj. Wlej do reszty rosołu. Mięso pokrój na małe kawałki, przyprawy wyrzuć. Do miseczek nakładaj po porcji mięsa i warzyw. Zalej rosołem i podawaj.Źródło: Naj