Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wiosenny saganek"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Mięso umyj i oczyść z błonek. Włóż do garnka i zalej taką ilością zimnej wody, by przykryła mięso. Zagotuj. Gdy powstaną szumowiny, wyjmij mięso, opłucz pod bieżącą wodą i ponownie zalej podobną ilością zimnej wody. Dodaj pieprz, ziele, listki i szczyptę soli. Gotuj.
Warzywa (bez pomidorów i papryki) oczyść, obierz i pokrój na małe kawałki. Dołóż do mięsa razem z gałązkami zieleniny i dolej 1 szklankę zimnej wody. Gotuj pod przykryciem do miękkości mięsa. Pomidorki i paprykę oczyść, pokrój, dodaj do mięsa i gotuj jeszcze 5 minut.
Wyjmij mięso, warzywa, pieprz, ziele i listki laurowe. Wlej do filiżanki porcję rosołu. Gdy przestygnie, wbij żółtko i wymieszaj. Wlej do reszty rosołu. Mięso pokrój na małe kawałki, przyprawy wyrzuć. Do miseczek nakładaj po porcji mięsa i warzyw. Zalej rosołem i podawaj.Źródło: Naj