Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wiosenny saganek"
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 932
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4559
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1188
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 529
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 932
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4559
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1188
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 529
Składniki
Mięso umyj i oczyść z błonek. Włóż do garnka i zalej taką ilością zimnej wody, by przykryła mięso. Zagotuj. Gdy powstaną szumowiny, wyjmij mięso, opłucz pod bieżącą wodą i ponownie zalej podobną ilością zimnej wody. Dodaj pieprz, ziele, listki i szczyptę soli. Gotuj.
Warzywa (bez pomidorów i papryki) oczyść, obierz i pokrój na małe kawałki. Dołóż do mięsa razem z gałązkami zieleniny i dolej 1 szklankę zimnej wody. Gotuj pod przykryciem do miękkości mięsa. Pomidorki i paprykę oczyść, pokrój, dodaj do mięsa i gotuj jeszcze 5 minut.
Wyjmij mięso, warzywa, pieprz, ziele i listki laurowe. Wlej do filiżanki porcję rosołu. Gdy przestygnie, wbij żółtko i wymieszaj. Wlej do reszty rosołu. Mięso pokrój na małe kawałki, przyprawy wyrzuć. Do miseczek nakładaj po porcji mięsa i warzyw. Zalej rosołem i podawaj.Źródło: Naj