Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wiosenny saganek"
Polecam pyszną wiosenną surówkę, smaczna zdrowa i kolorowa , skusi swoim smak...
Odsłon: 136
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 147
Bardzo smaczny rolowany boczek wieprzowy, natarty solą, pieprzem i czosnkiem,...
Odsłon: 655
Pyszny sernik bez ciasta o smaku cytrynowym z dodatkiem soku i skórki z cytry...
Odsłon: 409
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 147
Bardzo smaczny rolowany boczek wieprzowy, natarty solą, pieprzem i czosnkiem,...
Odsłon: 655
Pyszny sernik bez ciasta o smaku cytrynowym z dodatkiem soku i skórki z cytry...
Odsłon: 409
Składniki
Mięso umyj i oczyść z błonek. Włóż do garnka i zalej taką ilością zimnej wody, by przykryła mięso. Zagotuj. Gdy powstaną szumowiny, wyjmij mięso, opłucz pod bieżącą wodą i ponownie zalej podobną ilością zimnej wody. Dodaj pieprz, ziele, listki i szczyptę soli. Gotuj.
Warzywa (bez pomidorów i papryki) oczyść, obierz i pokrój na małe kawałki. Dołóż do mięsa razem z gałązkami zieleniny i dolej 1 szklankę zimnej wody. Gotuj pod przykryciem do miękkości mięsa. Pomidorki i paprykę oczyść, pokrój, dodaj do mięsa i gotuj jeszcze 5 minut.
Wyjmij mięso, warzywa, pieprz, ziele i listki laurowe. Wlej do filiżanki porcję rosołu. Gdy przestygnie, wbij żółtko i wymieszaj. Wlej do reszty rosołu. Mięso pokrój na małe kawałki, przyprawy wyrzuć. Do miseczek nakładaj po porcji mięsa i warzyw. Zalej rosołem i podawaj.Źródło: Naj
Przepisy Dania główne
Dania główne
Smażony pieróg schabowy z pieczarkami
Dania główne
Klopsiki w sosie pomidorowym
Dania główne
Kurczak pieczony w słodkim sosie chili według Ewy Wachowicz
Dania główne
Polonezy schabowe według Ewy Wachowicz
Smażony pieróg schabowy z pieczarkami
Męska wersja pierogów .
Odsłon: 16
Klopsiki w sosie pomidorowym
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 2012