Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Włoska minestrone"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 676
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 43
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 676
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 43
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
czas ok. 40 min; porcja – 260 kcal, cena 1,40 zł
1Cebulę obierz, drobno posiekaj. W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej 2 łyżki oleju. Zeszklij posiekaną cebulę, oprósz solą. Marchewki i pietruszkę oczyść, opłucz pod bieżącą wodą, pokrój w plasterki lub dużą kostkę. Wrzuć do naczynia z przesmażoną cebulą.
Przygotowane zalej 6 szklankami wody. Wrzuć pół opakowania mrożonych warzyw. Gotuj całość na małym ogniu pod przykryciem około 25 minut.
Pomidory umyj, pokrój na kawałki (jeśli chcesz, możesz je wcześniej sparzyć wrzątkiem, przelać zimną wodą i obrać ze skórki). Wrzuć do zupy. Gotuj 5 min.
Dopraw gotową zupę przecierem pomidorowym, łyżeczką mielonej słodkiej papryki, posiekanym ząbkiem czosnku, solą i pieprzem. Przed podaniem posyp porcje startym parmezanem.Źródło: Świat kobiety