Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Włoska minestrone"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3740
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2079
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5524
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5543
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3740
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2079
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5524
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5543
Składniki
czas ok. 40 min; porcja – 260 kcal, cena 1,40 zł
1Cebulę obierz, drobno posiekaj. W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej 2 łyżki oleju. Zeszklij posiekaną cebulę, oprósz solą. Marchewki i pietruszkę oczyść, opłucz pod bieżącą wodą, pokrój w plasterki lub dużą kostkę. Wrzuć do naczynia z przesmażoną cebulą.
Przygotowane zalej 6 szklankami wody. Wrzuć pół opakowania mrożonych warzyw. Gotuj całość na małym ogniu pod przykryciem około 25 minut.
Pomidory umyj, pokrój na kawałki (jeśli chcesz, możesz je wcześniej sparzyć wrzątkiem, przelać zimną wodą i obrać ze skórki). Wrzuć do zupy. Gotuj 5 min.
Dopraw gotową zupę przecierem pomidorowym, łyżeczką mielonej słodkiej papryki, posiekanym ząbkiem czosnku, solą i pieprzem. Przed podaniem posyp porcje startym parmezanem.Źródło: Świat kobiety