Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Włoska minestrone"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12383
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13279
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5631
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12383
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13279
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5631
Składniki
czas ok. 40 min; porcja – 260 kcal, cena 1,40 zł
1Cebulę obierz, drobno posiekaj. W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej 2 łyżki oleju. Zeszklij posiekaną cebulę, oprósz solą. Marchewki i pietruszkę oczyść, opłucz pod bieżącą wodą, pokrój w plasterki lub dużą kostkę. Wrzuć do naczynia z przesmażoną cebulą.
Przygotowane zalej 6 szklankami wody. Wrzuć pół opakowania mrożonych warzyw. Gotuj całość na małym ogniu pod przykryciem około 25 minut.
Pomidory umyj, pokrój na kawałki (jeśli chcesz, możesz je wcześniej sparzyć wrzątkiem, przelać zimną wodą i obrać ze skórki). Wrzuć do zupy. Gotuj 5 min.
Dopraw gotową zupę przecierem pomidorowym, łyżeczką mielonej słodkiej papryki, posiekanym ząbkiem czosnku, solą i pieprzem. Przed podaniem posyp porcje startym parmezanem.Źródło: Świat kobiety