Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Włoskie babeczki"
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8770
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 88
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8770
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 88
Składniki
3-4 PORCJE (12 szt.) 25 min, PIECZENIE 20-25 min, porcja: 370 kcal, CENA: 5-6 zł
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Do miski przesiej mąkę z proszkiem, dodaj sól, pokrojone oliwki, pomidory, paprykę, drobno starty parmezan i zioła. Wymieszaj.
W drugiej misce wymieszaj jajka z mlekiem. Przelej do miski z mąką i jednocześnie dolej roztopione masło. Dodaj pokruszony ser. Wymieszaj tak, aby grudki pozostały.
Formę na 12 muffinek posmaruj masłem lub wyłóż kolorowymi papierowymi papilotkami. Łyżką nakładaj ciasto do foremek, wypełniając je do 3/4 wysokości.
Piecz ok. 20-25 min (ale już po 5 minutach zmniejsz temp. do 180 st. C).Źródło: Świat kobiety