Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Włoskie babeczki"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1720
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1517
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1486
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1776
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1720
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1517
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1486
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1776
Składniki
3-4 PORCJE (12 szt.) 25 min, PIECZENIE 20-25 min, porcja: 370 kcal, CENA: 5-6 zł
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Do miski przesiej mąkę z proszkiem, dodaj sól, pokrojone oliwki, pomidory, paprykę, drobno starty parmezan i zioła. Wymieszaj.
W drugiej misce wymieszaj jajka z mlekiem. Przelej do miski z mąką i jednocześnie dolej roztopione masło. Dodaj pokruszony ser. Wymieszaj tak, aby grudki pozostały.
Formę na 12 muffinek posmaruj masłem lub wyłóż kolorowymi papierowymi papilotkami. Łyżką nakładaj ciasto do foremek, wypełniając je do 3/4 wysokości.
Piecz ok. 20-25 min (ale już po 5 minutach zmniejsz temp. do 180 st. C).Źródło: Świat kobiety