Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Włoskie cuda – saltimbocca"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Składniki
Filet przekrój wzdłóż na 2 cieńsze filety i przekrój na pół. Rozbij i dopraw solą oraz pieprzem. Posmaruj oliwą i odstaw na godzinę do zamarynowania. Mięso połóż na desce, na wierzchu ułóż listki szałwii. Przykryj plasterkiem szynki parmeńskiej. Na patelni rozgrzej oliwę i połóż filety, szałwią do dołu.
Smaż na średnim ogniu przez 3 minuty z obu stron. Usmażone mięso odłóż na talerz i przykryj folią. Na patelnię po kurczaku wlej wino i bulion, dodaj miód i gotuj na większym ogniu, aż płyn zredukuje się o połowę. Dodaj 2 łyżki masła i włóż filety. Podawaj z miksem sałat.Źródło: Na żywo