Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Włoskie cuda – saltimbocca"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414625
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414625
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Składniki
Filet przekrój wzdłóż na 2 cieńsze filety i przekrój na pół. Rozbij i dopraw solą oraz pieprzem. Posmaruj oliwą i odstaw na godzinę do zamarynowania. Mięso połóż na desce, na wierzchu ułóż listki szałwii. Przykryj plasterkiem szynki parmeńskiej. Na patelni rozgrzej oliwę i połóż filety, szałwią do dołu.
Smaż na średnim ogniu przez 3 minuty z obu stron. Usmażone mięso odłóż na talerz i przykryj folią. Na patelnię po kurczaku wlej wino i bulion, dodaj miód i gotuj na większym ogniu, aż płyn zredukuje się o połowę. Dodaj 2 łyżki masła i włóż filety. Podawaj z miksem sałat.Źródło: Na żywo