Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wołowe cannelloni"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Składniki
Na patelni rozgrzej olej, podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę oraz 2 ząbki posiekanego w plasterki czosnku. Następnie dodaj pieczarki starte na tarce o średnich lub grubych oczkach.
Po kilku minutach dołóż mięso, dopraw całość solą, pieprzem i smaż do momentu, aż wołowina ładnie się przyrumieni. Zdejmij patelnię z ognia i poczekaj chwilę, by wystygły.
Następnie nadziej farszem surowe rurki cannelloni. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym, tak, żeby każda sztuka makaronu ściśle przylegała do kolejnej.
W rondlu podgrzej przecier pomidorowy. Dopraw go czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą, pieprzem i suszonymi ziołami.
Gotowym sosem polej przygotowane cannelloni. Na wierzch połóż plastry mozzarelli oraz soczyste pomidorki koktajlowe.
Piecz potrawę około 25-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C.Źródło: Super TV