Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wołowe cannelloni"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10699
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 917
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9139
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10699
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 917
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9139
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Na patelni rozgrzej olej, podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę oraz 2 ząbki posiekanego w plasterki czosnku. Następnie dodaj pieczarki starte na tarce o średnich lub grubych oczkach.
Po kilku minutach dołóż mięso, dopraw całość solą, pieprzem i smaż do momentu, aż wołowina ładnie się przyrumieni. Zdejmij patelnię z ognia i poczekaj chwilę, by wystygły.
Następnie nadziej farszem surowe rurki cannelloni. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym, tak, żeby każda sztuka makaronu ściśle przylegała do kolejnej.
W rondlu podgrzej przecier pomidorowy. Dopraw go czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą, pieprzem i suszonymi ziołami.
Gotowym sosem polej przygotowane cannelloni. Na wierzch połóż plastry mozzarelli oraz soczyste pomidorki koktajlowe.
Piecz potrawę około 25-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C.Źródło: Super TV