Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wołowina po diabelsku"
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 789
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425100
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10719
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 789
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425100
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10719
Składniki
Mięso pokrój w równą kostkę. Oprósz mąką i obsmaż krótko na patelni. Przełóż do miski i wymieszaj z keczupem. Pietruszkę i marchewkę obierz, pokrój w talarki i podsmaż na tej samej patelni. Seler pokrój w słupki, czosnek obierz.
Warzywa i mięso przełóż do garnka. Zalej winem. Podgrzewaj na średnim ogniu ok. 10 minut, by wyparował alkohol. Dolej wody lub bulionu.
Papryczkę oczyść, pokrój, dorzuć do mięsa razem ze wszystkimi przyprawami. Wlej sos sojowy i duś pod przykryciem ok. 60-90 minut, aż mięso będzie całkiem miękkie. Często mieszaj i w miarę potrzeby podlewaj wodą.
Podawaj posypane natką i z kawałkiem chleba. Możesz też 30 minut przed końcem duszenia dorzucić obrane i pokrojone ziemniaki.Źródło: Naj