Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wołowina po diabelsku"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8700
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1278
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10319
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4684
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 759
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8700
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1278
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10319
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4684
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 759
Składniki
Mięso pokrój w równą kostkę. Oprósz mąką i obsmaż krótko na patelni. Przełóż do miski i wymieszaj z keczupem. Pietruszkę i marchewkę obierz, pokrój w talarki i podsmaż na tej samej patelni. Seler pokrój w słupki, czosnek obierz.
Warzywa i mięso przełóż do garnka. Zalej winem. Podgrzewaj na średnim ogniu ok. 10 minut, by wyparował alkohol. Dolej wody lub bulionu.
Papryczkę oczyść, pokrój, dorzuć do mięsa razem ze wszystkimi przyprawami. Wlej sos sojowy i duś pod przykryciem ok. 60-90 minut, aż mięso będzie całkiem miękkie. Często mieszaj i w miarę potrzeby podlewaj wodą.
Podawaj posypane natką i z kawałkiem chleba. Możesz też 30 minut przed końcem duszenia dorzucić obrane i pokrojone ziemniaki.Źródło: Naj