Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wołowina w miodzie pitnym"
Jeżeli zastanawiacie się jakie mięso przygotować na obiad, to dzisiaj chciała...
Odsłon: 4291
Azjatyckie danie w 20 minut.
Odsłon: 4644
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 7
Pyszne, kolorowe ciasto, bardzo orzeźwiające z pysznym kremem na bazie popula...
Odsłon: 348
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 7
Pyszne, kolorowe ciasto, bardzo orzeźwiające z pysznym kremem na bazie popula...
Odsłon: 348
Składniki
45 min • Porcja 140 kcal • Koszt porcji ok. 8 zł • Przepis na 6 porcji
Mięso kroję w grube plastry, nacieram solą, pieprzem, smaruję olejem i wstawiam do lodówki na dobę.
Grzyby zalewam 1/2 l wody, gotuję 10 min i odstawiam na godzinę.
Mięso rozgniatam dłonią i obsmażam je na rozgrzanym maśle. Przekładam do rondla i dodaję grzyby z wywarem. Trzymam na małym ogniu.
Na patelnię wlewam miód, odparowuję połowę płynu i dodaję do mięsa. Duszę ok. 30 min pod przykryciem. Doprawiam solą, pieprzem i mąką wymieszaną ze śmietaną. Zagotowuję.
<strong>Adrian Grzywna z Chełma</strong>Źródło: Kobieta i życie
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pulpety tandoori
Dania główne
Przepyszne risotto ze smażonym łososiem
Dania główne
Klopsy z jajkiem
Dania główne
Pierogi z kapustą i grzybami
Pulpety tandoori
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 7
Przepyszne risotto ze smażonym łososiem
Idealne risotto z łososiem. Jest bardzo kremowe a łosoś idealnie kremowy i ch...
Odsłon: 42