Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wołowina w miodzie pitnym"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 982
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 982
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Składniki
45 min • Porcja 140 kcal • Koszt porcji ok. 8 zł • Przepis na 6 porcji
Mięso kroję w grube plastry, nacieram solą, pieprzem, smaruję olejem i wstawiam do lodówki na dobę.
Grzyby zalewam 1/2 l wody, gotuję 10 min i odstawiam na godzinę.
Mięso rozgniatam dłonią i obsmażam je na rozgrzanym maśle. Przekładam do rondla i dodaję grzyby z wywarem. Trzymam na małym ogniu.
Na patelnię wlewam miód, odparowuję połowę płynu i dodaję do mięsa. Duszę ok. 30 min pod przykryciem. Doprawiam solą, pieprzem i mąką wymieszaną ze śmietaną. Zagotowuję.
<strong>Adrian Grzywna z Chełma</strong>Źródło: Kobieta i życie