Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wyśmienite hamburgery z grilla"
Cebulę obierz z łupin, pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć cebulę zeszklij. Do miski włóż mięso, dodaj wystudzoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, ketchup, musztardę oraz 1 łyżeczkę wody. Całość starannie wymieszaj, dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Z tak przygotowanego mięsa uformuj okrągłe kotleciki (ich średnica powinna być nieco większa niż bułki, bo podczas grillowania trochę się skurczą). Opiekaj na rozgrzanym grillu po 7-10 min z każdej strony, aż się ładnie przyrumienią.
Podawaj w bułce z warzywami (sałata, pomidor, ogórek) polane ketchupem, musztardą lub sosem.
Rada: Do hamburgerów/burgerów możesz podać samodzielnie przygotowany sos. Do 3-4 łyżek majonezu dodaj 1 łyżkę musztardy, 1 łyżkę ketchupu. 1 łyżkę chrzanu, 1 łyżkę curry w proszku i szczyptę chili. Dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
30 minut. Sztuka: 170 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie
Wczoraj zamieściłam na blogu przepis na surówkę kapuścianą do hamburgerów, a...
Odsłon: 10066
Polecam smaczne, szybie hamburgery również z grilla. Dzieci je uwielbiają al...
Odsłon: 120
Soczysta i po prostu przepyszna!
Odsłon: 302
Nie masz pomysłu na obiad lub chcesz zaskoczyć gości, ten przepis jest właśni...
Odsłon: 551
Brownie Red Velvet to bardzo efektowna wariacja na temat serniko-brownie. Cał...
Odsłon: 6993
Soczysta i po prostu przepyszna!
Odsłon: 302
Nie masz pomysłu na obiad lub chcesz zaskoczyć gości, ten przepis jest właśni...
Odsłon: 551
Brownie Red Velvet to bardzo efektowna wariacja na temat serniko-brownie. Cał...
Odsłon: 6993
Składniki
Cebulę obierz z łupin, pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć cebulę zeszklij. Do miski włóż mięso, dodaj wystudzoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, ketchup, musztardę oraz 1 łyżeczkę wody. Całość starannie wymieszaj, dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Z tak przygotowanego mięsa uformuj okrągłe kotleciki (ich średnica powinna być nieco większa niż bułki, bo podczas grillowania trochę się skurczą). Opiekaj na rozgrzanym grillu po 7-10 min z każdej strony, aż się ładnie przyrumienią.
Podawaj w bułce z warzywami (sałata, pomidor, ogórek) polane ketchupem, musztardą lub sosem.
Rada: Do hamburgerów/burgerów możesz podać samodzielnie przygotowany sos. Do 3-4 łyżek majonezu dodaj 1 łyżkę musztardy, 1 łyżkę ketchupu. 1 łyżkę chrzanu, 1 łyżkę curry w proszku i szczyptę chili. Dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
30 minut. Sztuka: 170 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotleciki po bałkańsku
Dania główne
Kasza jaglana z zielonymi warzywami
Dania główne
Burgery rybne
Dania główne
Kurczak zawijany w roladę
Kotleciki po bałkańsku
Kotleciki po bałkańsku to kwintesencja kuchni z tego regionu. Aromatyczne, le...
Odsłon: 314
Kasza jaglana z zielonymi warzywami
uwielbiam kaszę jaglaną pod każdą postacią, z dodatkiem warzyw staje się szyb...
Odsłon: 54