Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wytrawna gruszka z serem kozim i orzechami włoskimi"
Pieczona papryka faszerowana mięsem wieprzowo-wołowym i ryżem do sprawdzony p...
Odsłon: 1013
Deser cappuccino to prawdziwa czekoladowo-kawowa uczta w pucharku. Kremowy mu...
Odsłon: 1246
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 65
Ziemniaki z marchewką do obiadu to jeden ze sposobów przemycania zdrowia do n...
Odsłon: 55
Pieczona papryka faszerowana mięsem wieprzowo-wołowym i ryżem do sprawdzony p...
Odsłon: 1013
Deser cappuccino to prawdziwa czekoladowo-kawowa uczta w pucharku. Kremowy mu...
Odsłon: 1246
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 65
Ziemniaki z marchewką do obiadu to jeden ze sposobów przemycania zdrowia do n...
Odsłon: 55
Składniki
Gruszki dokładnie umyj pod bieżącą wodą. Osusz na papierowym ręczniku i przetnij w poprzek na trzy części. Usuń pestki i wydrąż z nich trochę miąższu.
Umyj i osusz szpinak, oderwij twarde łodyżki. W osobnym naczyniu wymieszaj ze sobą liście szpinaku, posiekane orzechy włoskie, rozdrobniony kozi ser, miód i pozostały miąższ z gruszki. Gotowe nadzienie przełóż do podstawy owocu. Przykryj środkową częścią i ułóż kolejną warstwę nadzienia.
Całość przykryj ostatnią, górną częścią i zepnij wykałaczką. Tak przygotowane danie ułóż w brytfannie i wstaw do nagrzanego piekarnika.
Piecz 10 minut w temperaturze do 180°C. Gruszka najlepiej smakuje zaraz po upieczeniu. Możesz ją podawać posypaną cynamonem.Źródło: Na żywo