Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wytrawna gruszka z serem kozim i orzechami włoskimi"
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31952
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9686
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2175
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4171
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 901
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31952
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9686
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2175
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4171
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 901
Składniki
Gruszki dokładnie umyj pod bieżącą wodą. Osusz na papierowym ręczniku i przetnij w poprzek na trzy części. Usuń pestki i wydrąż z nich trochę miąższu.
Umyj i osusz szpinak, oderwij twarde łodyżki. W osobnym naczyniu wymieszaj ze sobą liście szpinaku, posiekane orzechy włoskie, rozdrobniony kozi ser, miód i pozostały miąższ z gruszki. Gotowe nadzienie przełóż do podstawy owocu. Przykryj środkową częścią i ułóż kolejną warstwę nadzienia.
Całość przykryj ostatnią, górną częścią i zepnij wykałaczką. Tak przygotowane danie ułóż w brytfannie i wstaw do nagrzanego piekarnika.
Piecz 10 minut w temperaturze do 180°C. Gruszka najlepiej smakuje zaraz po upieczeniu. Możesz ją podawać posypaną cynamonem.Źródło: Na żywo