Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wytrawna gruszka z serem kozim i orzechami włoskimi"
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2645
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3887
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 745
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2645
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3887
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 745
Składniki
Gruszki dokładnie umyj pod bieżącą wodą. Osusz na papierowym ręczniku i przetnij w poprzek na trzy części. Usuń pestki i wydrąż z nich trochę miąższu.
Umyj i osusz szpinak, oderwij twarde łodyżki. W osobnym naczyniu wymieszaj ze sobą liście szpinaku, posiekane orzechy włoskie, rozdrobniony kozi ser, miód i pozostały miąższ z gruszki. Gotowe nadzienie przełóż do podstawy owocu. Przykryj środkową częścią i ułóż kolejną warstwę nadzienia.
Całość przykryj ostatnią, górną częścią i zepnij wykałaczką. Tak przygotowane danie ułóż w brytfannie i wstaw do nagrzanego piekarnika.
Piecz 10 minut w temperaturze do 180°C. Gruszka najlepiej smakuje zaraz po upieczeniu. Możesz ją podawać posypaną cynamonem.Źródło: Na żywo