Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wytrawna gruszka z serem kozim i orzechami włoskimi"
Domowy comfort food.
Odsłon: 47
Moja propozycja na sernik prosty, łatwy i smaczny. Sernik na spodzie z biszko...
Odsłon: 75
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 1667
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 68
Taka babcina postna zupka. Smak i zapach najpiękniejszy na świecie. Z całą st...
Odsłon: 104
Domowy comfort food.
Odsłon: 47
Moja propozycja na sernik prosty, łatwy i smaczny. Sernik na spodzie z biszko...
Odsłon: 75
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 1667
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 68
Taka babcina postna zupka. Smak i zapach najpiękniejszy na świecie. Z całą st...
Odsłon: 104
Składniki
Gruszki dokładnie umyj pod bieżącą wodą. Osusz na papierowym ręczniku i przetnij w poprzek na trzy części. Usuń pestki i wydrąż z nich trochę miąższu.
Umyj i osusz szpinak, oderwij twarde łodyżki. W osobnym naczyniu wymieszaj ze sobą liście szpinaku, posiekane orzechy włoskie, rozdrobniony kozi ser, miód i pozostały miąższ z gruszki. Gotowe nadzienie przełóż do podstawy owocu. Przykryj środkową częścią i ułóż kolejną warstwę nadzienia.
Całość przykryj ostatnią, górną częścią i zepnij wykałaczką. Tak przygotowane danie ułóż w brytfannie i wstaw do nagrzanego piekarnika.
Piecz 10 minut w temperaturze do 180°C. Gruszka najlepiej smakuje zaraz po upieczeniu. Możesz ją podawać posypaną cynamonem.Źródło: Na żywo