Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wytrawny tort z indyka z warzywami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12735
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1444
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13930
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5807
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12735
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1444
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13930
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5807
Składniki
Filety umyj i rozbij na cienkie płaty o tej samej wielkości i grubości. Ząbki czosnku przeciśnij przez praskę. Każdy płat mięsa z obu stron posmaruj czosnkiem i oprósz solą oraz pieprzem. Odłóż na godzinę w chłodne miejsce.
Paprykę wyszoruj, przekrój, wyjmij gniazdo nasienne. Miąższ pokrój w szerokie paski. Suszone pomidory namocz we wrzątku. Duże przekrój na połówki. Gdy używasz pomidorów w oliwie, odsącz je na papierowym ręczniku. Ogórki wyszoruj i razem ze skórką potnij na plastry. Świeże pomidory pokrój w plastry.
Wąskie naczynie żaroodporne (tzw. keksówkę) wyłóż papierem do pieczenia. Układaj na przemian płaty mięsa z warzywami (patrz zdjęcie). Na wierzchu powinno być mięso. Posmaruj oliwą, posyp startym serem, zawiń papier.
Piecz w temp. 180°C przez ok. 20 minut. Rozwiń i pokrój dopiero, gdy tort nieco ostygnie.Źródło: Na żywo