Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wytrawny tort z indyka z warzywami"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1247
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 588
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1350
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1247
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 588
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1350
Składniki
Filety umyj i rozbij na cienkie płaty o tej samej wielkości i grubości. Ząbki czosnku przeciśnij przez praskę. Każdy płat mięsa z obu stron posmaruj czosnkiem i oprósz solą oraz pieprzem. Odłóż na godzinę w chłodne miejsce.
Paprykę wyszoruj, przekrój, wyjmij gniazdo nasienne. Miąższ pokrój w szerokie paski. Suszone pomidory namocz we wrzątku. Duże przekrój na połówki. Gdy używasz pomidorów w oliwie, odsącz je na papierowym ręczniku. Ogórki wyszoruj i razem ze skórką potnij na plastry. Świeże pomidory pokrój w plastry.
Wąskie naczynie żaroodporne (tzw. keksówkę) wyłóż papierem do pieczenia. Układaj na przemian płaty mięsa z warzywami (patrz zdjęcie). Na wierzchu powinno być mięso. Posmaruj oliwą, posyp startym serem, zawiń papier.
Piecz w temp. 180°C przez ok. 20 minut. Rozwiń i pokrój dopiero, gdy tort nieco ostygnie.Źródło: Na żywo