Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zabielana pomidorowa"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 717
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22743
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15109
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4840
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45353
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 717
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22743
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15109
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4840
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45353
Składniki
Porcję rosołową zalej 1,5 litra wody, zagotuj, odszumuj. Oczyszczoną włoszczyznę pokrój. Wrzuć dwa ziarna ziela i liść laurowy. Gotuj z dodatkiem soli ok. 30 min.
Cebulę oczyść, poszatkuj. Czosnek przeciśnij przez praskę. Pomidory sparz, obierz ze skórki. Miąższ pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki masła.
Wrzuć cebulę z czosnkiem, przesmaż. Dodaj pomidory. Duś 5 minut. Dodaj do wywaru na zupę, ogrzewaj jeszcze 10 minut. Dolej koncentrat pomidorowy, zagotuj.
W osobnym naczyniu ugotuj makaron, odcedź, rozłóż na talerze. Zupę połącz ze śmietaną. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Rozlej na talerze, posyp posiekaną natką.
porcji, czas ok. 60 min; porcja – 270 kcal, cena 1,80 zł.
Masz ochotę na błyskawiczną zupę pomidorową, która smakuje jak domowa? Wykorzystaj... sok pomidorowy z kartonu. Połącz go z bulionem (lub rosołem, który pozostał ci z poprzedniego dnia), a potem dopraw tak, jak lubisz. Pyszną pomidorową podawaj z makaronem, ryżem lub grzankami.
. Klasyczną zupę pomidorową ugotujesz na mięsie wołowym.Źródło: Świat kobiety