Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekana ryba z warzywami"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456777
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1206
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2084
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456777
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1206
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2084
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Składniki
Piekarnik rozgrzej do tempe ratury 180°C. Wyszoruj, pokrój w cząstki ziemniaki, przypraw solą, polej oliwą z chilli, piecz godzinę. Dodaj do nich pokrojoną paprykę, tymianek, cebulę i czosnek, przypraw solą i pieprzem. Piecz 20 minut.
Rybę umyj, pokrój na kawałki, przypraw solą i pieprzem. Bułkę tartą połącz ze startym parmezanem, cheddarem, natką pietruszki i drobno zgniecionymi pistacjami. Przypraw i wymieszaj z odrobiną oleju.
Na rybie ułóż przygotowaną „kruszonkę”, lekko dociśnij. Na pieczonych warzywach układaj rybę, i zapiekaj 20 minut.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień