Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
baaardzo smaczne i dość łatwe:)
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 811
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1667
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6194
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8972
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 811
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1667
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6194
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8972
Składniki
Mięsko podsmażyć na oliwie z cebulką i czosnkiem oraz chili. Dodać warzywa .Dusić na małym ogniu ok 20 min. Po tym czasie odkryć pokrywkę i poczekać aż nadmiar wody odparuje. Dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać.
Ziemniaki ugotować z solą , ostudzić. Przepuścić przez praskę lub zgnieść ugniataczem do ziemniaków. Dodać czosnek w granulkach , lubczyk i jaka. Dokładnie wymieszać. Dodać starty na tarce ser żółty, wymieszać.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Wyłożyć mięsko a na to powstałe wcześniej pure z ziemniaków i jajka. Na tą zapiekankę trzeba użyć naczynka 20/30cm lub po prostu takiego jakie macie w domu. Zapiekać w 180 st ok 20-25 min.do zrumienienia się wierzchniej warstwy ziemniaków. Pyyyszne!!!