Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekane pulpeciki"
czas ok. 60 min; porcja – 430 kcal, cena 4 zł
Ryż przepłucz na sicie, przełóż do garnka, zalej 2 szklankami wody. Dodaj sporą szczyptę soli. Całość zagotuj, a następnie przykryj i ogrzewaj, aż ryż wchłonie cały płyn.
Mięso przełóż do miski. Dodaj jedną obraną i drobno posiekaną cebulę, jajko oraz 1-2 łyżki bułki tartej. Masę wyrób, dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Uformuj w dłoniach małe pulpeciki.
Na dużej patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Wrzuć pulpeciki i smaż na złoty kolor. Zdejmij z patelni, przełóż do żaroodpornego naczynia. Dodaj ugotowany wcześniej ryż. Na tej samej patelni zeszklij drugą posiekaną cebulę oraz rozdrobniony czosnek.
Pomidory rozdrobnij, wraz z zalewą przełóż na patelnię. Dodaj kilka łyżek wody, chwilę duś razem. Dopraw solą i pieprzem. Zalej pulpety. Posyp startym serem i łyżką płatków migdałowych. Zapiekaj ok. 25 minut w 180 st. Posyp bazylią.Źródło: Świat kobiety
Aromatyczna zapiekanka z mięsem i warzywami w pysznym sosie serowym. Smaczna,...
Odsłon: 47159
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 4527
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 41
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 343
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 151
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 35
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 4527
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 41
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 343
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 151
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 35
Składniki
czas ok. 60 min; porcja – 430 kcal, cena 4 zł
Ryż przepłucz na sicie, przełóż do garnka, zalej 2 szklankami wody. Dodaj sporą szczyptę soli. Całość zagotuj, a następnie przykryj i ogrzewaj, aż ryż wchłonie cały płyn.
Mięso przełóż do miski. Dodaj jedną obraną i drobno posiekaną cebulę, jajko oraz 1-2 łyżki bułki tartej. Masę wyrób, dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Uformuj w dłoniach małe pulpeciki.
Na dużej patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Wrzuć pulpeciki i smaż na złoty kolor. Zdejmij z patelni, przełóż do żaroodpornego naczynia. Dodaj ugotowany wcześniej ryż. Na tej samej patelni zeszklij drugą posiekaną cebulę oraz rozdrobniony czosnek.
Pomidory rozdrobnij, wraz z zalewą przełóż na patelnię. Dodaj kilka łyżek wody, chwilę duś razem. Dopraw solą i pieprzem. Zalej pulpety. Posyp startym serem i łyżką płatków migdałowych. Zapiekaj ok. 25 minut w 180 st. Posyp bazylią.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Dania główne
Dania główne
Klopsiki z piekarnika
Dania główne
Rolady z jajecznicą
Dania główne
Młoda kapusta z mięsem
Dania główne
Ziemniaki zapiekane z młodą kapusta i mini kotleciki mielone w sosie pomidorowym
Klopsiki z piekarnika
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 151
Rolady z jajecznicą
Polecam smaczne rolady z piersi kurczaka, rolady trochę w innym wydaniu bo z...
Odsłon: 224